1.Czy zwiększenie masy spowoduje pobudzenie wzrostu?
2.Jakie są najlepsze ćwiczenia do wykonania w domu na leżąco (na stojąco ponoć hamują wzrost), jak często powinienem je wykonywać?
3.Czy taniec może zastąpić bieganie jeśli chcę wytrenować szybkość (zawsze chciałem mieć ruchy jak Murzyn)?
4.Jaką powinienem stosować dietę, jeśli chcę nabrać masy (o ile to się godzi z punktem 1)? Czytałem o 50% białka zwierzęcego i 50% roślinnego, ale w moim przypadku zwierzęce odpada, jestem uczulony i ile g białka na kg masy ciała? Od dwóch dni staram się jeść ok 2,5g/kg ale boję się trochę czy to nie za dużo, czy nie dostanę skazy białkowej.
5.W ilu procentach powinna składać się z białka roślinna dieta wysokobiałkowa? Dodam że palę nałogowo papierosy, więc chyba błonnika powinno być mniej, bo przemianę materii mam dobrą.
6.Ile posiłków dziennie i jak często powinienem jeść produkty zawierające witaminy żeby osiągnąć jak najlepsze efekty? Lepiej cały dzień podjadać orzechy, kiełki i pić wodę, czy raczej nażreć się i napić raz a dobrze?
Wiem że na niektóre pytania są odpowiedzi w innych wątkach, ale w przypadku diety stuprocentoworoślinnej to chyba traci rację bytu.
Pozdrawiam.
Użytkownik SzalonyKot edytował ten post Ponad rok temu