Jedzenie w nocy
Napisano Ponad rok temu
Chce przybrac na masie i chce sie poradzic. No tak ja klade sie spac ok.godz 23-24 a budze o 6-8 i mam takie pytanie czy moge jesc w nocy czyli gdzies ok. godz 3-4 samo biako np. ser z mlekiem zmixowane lub odzywke bialkowa czy to jest zdrowe??? i czy pomoze mi to w czyms??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jasne że możesz nawet dobrze jest tak jeść bo naładujesz się białkiem na noc i jeszcze w nocy to katabolizm nie ma szans
ale czy to na 100%jesto zdrowe dla załadka nerrk watroby. Czy ktos tak robil jak chcial przybrac na masie i niebylo ubocznych skutkow????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale czy to na 100%jesto zdrowe dla załadka nerrk watroby. Czy ktos tak robil jak chcial przybrac na masie i niebylo ubocznych skutkow????
Wiesz teraz świat jest inny, we wszystkim co jemy zawsze coś się znajdzie co nie wpływa 100 % pozytywnie na nasze ciało.
Jeśli chodzi o jedzenie w nocy to jak najbardziej tak a jeżeli boisz się o wątrobę bądź nerki to można łykać tabsy na wątrobe dobre jest o ile dobrze pamiętam Hepatil a na nerki obecnie sobie nie przypominam, choć można także ustrzec się przed uszkodzeniem wątroby czy żołądka w następujący sposób : Jeśli chcesz brać białko w nocy np w tabsach to zjedz coś przed tym jakąś kromkę bądź owoc, ponieważ najbardziej szkodzą tabsy które łykamy na pusty żołądek...
Zdrowia....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No nie wiem czy jedzenie owoców czy kanapek w nocy przed białkiem to taki dobry pomysł dlatego że węglowodany zawarte w tym jedzeniu pobudzą produkcję insuliny która przekształci te cukry w tłuszcz zalegający w tkance tłuszczowej. Najlepszym rozwiązaniem będzie wypicie w nocy szejka białkowego (z dużą zawartością kazeiny). NP: NightProtein Blend albo IsoBolic albo jeszcze Ultra Peptide.
Oj już nie czepiaj się szczegółów zły przykład dałem na noc ale chodziło mi przede wszystkim o zdrowy żołądek i wątrobę.
Napisano Ponad rok temu
Moze byc np pieczone z cynamonkiem, marmoladą
I just a fire a go dun dem.......
Napisano Ponad rok temu
-po pierwsze rozbudzisz sie i zanim zaśniesz pewnie troche minie
-po drugie troche potrwa zanim wpadniesz ponownie w stan snu głebokiego (teta?), a to w niej organizm najlepiej sie regeneruje mało tego własnie w tej fazie wydzielany jest hormon wzrostu.
Dobra to tyle bo sie za bardzo rozpisałem. pozdro
Napisano Ponad rok temu
Jedzenie w nocy?? Jak sobie to wyobrażasz- nastawiasz budzik, wstajesz jesz wracasz spac? Według mnie to zupełnie porąbany pomysł bo skraczasz sobie w ten sposób sen czyli czas regeneracji. Może ktoś powie ze to tylko 5-10 min. wiec w czym problem wiec juz wyjaśniam:
-po pierwsze rozbudzisz sie i zanim zaśniesz pewnie troche minie
-po drugie troche potrwa zanim wpadniesz ponownie w stan snu głebokiego (teta?), a to w niej organizm najlepiej sie regeneruje mało tego własnie w tej fazie wydzielany jest hormon wzrostu.
Dobra to tyle bo sie za bardzo rozpisałem. pozdro
Dokładnie to ja pije ser zmixowany z mlekie i zajmuje mi to ok 30s i sie bardzo nie rozbudzam i nie wstaje w nocy z łuzka tylko stawiam sobie juz gotowy aby tylko wypic..
Napisano Ponad rok temu