Goraczka sobotniej nocy...
Napisano Ponad rok temu
No i wciąż się zastanawiam, czy CUDA CQB1 jest rzeczywiście taki cudny... Czy ktos wie, gdzie mozna by go potrzymać?
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Nigdy sobie wydatków nie żałowałem, ale odkąd w kwestii nożowej przeszedłem z fazy "utajonej" do fazy "czynów" - właśnie PRZEZ TO FORUM!!! to jestem wieczny "GOLAS W RYJ" :twisted:
Niestety nie zapowiada się, żeby mi rozsądek wrócił ........ nadal wszytko przeliczam na noże (lub części noży 1/4, 1/6 etc ), żonka puka się w głowę (oczywiście nie do końca świadoma cen).
A tak w (...) w sobotę przyszła paczuszka z Emersonem LaGriffe
Zakochałem się
Napisano Ponad rok temu
Moj najblizszy zakup to chyba jednak surefire kl1 + pochewka na balisonga z tadgear... oj bedzie sie dzialo w swieta bedzie
Napisano Ponad rok temu
gratuluje
Moj najblizszy zakup to chyba jednak surefire kl1 + pochewka na balisonga z tadgear... oj bedzie sie dzialo w swieta bedzie
Ja w sobotę odebrałem paczuszkę z LaGriffem poklon poklon poklon - a juz na ten tydzień zapowiada się BM Griptilian 551 (nie jestem normalny!!!) - na ryby, grzyby i takie tam (reklamacja BUCKa Protege zakończyła się zwrotem gotówki - jego następcą będzie Griptilian - jak potestuję napiszę co jest wart).
Mocno w głowie i snach Microtech siedzi - ale to już w 2004tym ...
Napisano Ponad rok temu
Dzięki temu trafiając ostatnio w sieci na nożyki Williama Henry'ego zaśliniłem się okropnie, ale nie załączyło mi się "muszę mieć!".
Pozdrawiam,
życząc miłego kolekcjonowania
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba niestety masz daleko, ja w każdym razie zapraszam!
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Dylemat- co kupić: AFCK czy BM710 roztrzygnąłem bardzo prosto- kupię oba! I mam nowy dylemat- który kupić najpierw.
ale po co? one są na tyle podobne,że potem będziesz miał dylematy co nosić
może jakąś latareczkę ? maczetę? ...
Napisano Ponad rok temu
ale to przychodzi z czasem...choc to nie jest normalne zdecydowanie miec w #### ze moze rozwalisz zabawke za tyle kasy....ale z czasem sie czlowiek oswaja....a problem lezy w kasie....zrabaiajac niewiele wychodzimy na pacjentow psychiatryka i to w stanie derylium sliniac sie nad scyzorykami za prawie miesieczna pensje np. nauczyciela....gwarantuje ze gdybys mial 1 mln USD na koncie to mial bys gdzies ze probojesz przepilowac dla zabawy samochod sasiada Striderem albo Mad Dogiem i ze moze ci sie porysuje, wyszczerbi lub zlamie (w tym wypadku to sasiad musial by miec chyba czolg...ale to szczegol )....olal bys to....rzecz nabyta...zlamie sie to kupisz nowy.....jeszcze wiekszy piekniejszy ze stali ze hoho ...a ile przy tym radochy....bo nowy nabytek to kolejna ekstaza i spazmy itd.itd.
a poczatki widze mial prawie kazdy takie same....napierw cos ca 100 PLN....potem tak za 400....potem 800 (tu chwilowy zimny prysznic)....lekka pauza (nie no dalej to juz kretynizm)....pytanie do kiedy ....ani sie spostrzezesz a walniesz sobie jakas makorke ze skorkom plaszczki czy rekina ludojada albo jeszcze innego smoka
Napisano Ponad rok temu
A gdybym miał 1M$... to by się zmieniła perspektywa. Ale nie mam. I większość nas tutaj też nie ma. Tak mi się zdaje przynajmniej. Że kupujemy noże które są droższe niż by to wynikało ze zdrowego rozsądku i chłodnej kalkulacji
Rozsądku, Panowie
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Rozsądku, Panowie
no wlasnie dlatego chce miec tylko small sebenze oraz busse
Tez mam prog cenowy kotrego przyobecnych finansach nie przekrocze, choc teoretycznie moglbym...mianowicie nie przekrocze 350$ za noz, wszelkie halosy MT czy full customy mimo iz fajne zabawki raczej nie wchodza w rachube...
Napisano Ponad rok temu
Dark lordzie tak z ciekawosci: jakiegp busse chcesz soie sprawic ?
Napisano Ponad rok temu
Interesuje mnie tez Battle Mistress ale jak teraz zaszaleli z 400USD to ja im podziekuje...
A sebezna to na przyszlosc - male EDC, nie wiedizec dlaczego polubilem 3 calowe ostrza...to sprawka Pitera chyba? :-) A moze w toku poszukiwan odkrylem ze to idealny EDC do noszenia po miescie? Mniejsza, ale dzieki temu, jak zabiore tacticala to nie bede musial taszczyc drugiego, mniejszego noza jako male narzedzie do przeciecia np tasmy (teraz mam do tego miniUDT albo crowfoota) No i bede mial highest performance knife, co podnieca mnie bardzo
Napisano Ponad rok temu
Imho idealny jako EDC... coz, moze kiedys. Assault shaker tez bylby super, gdyby mial okladziny z micarty...
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie ja sobie ich nie określam, mimo że oczywiście mój fundusz na zabawki jest ograniczony... Ale nigdy nie powiem sobie od iluś tam - nawet nie myślę. No dobra, przesadzam, może jest taki próg na wysokości np 1000$, póki co...
Ale zasadniczo najpierw patrzę, dowiaduję się i wpadam w coś albo nie... A jak wpadnę, to wyciągam kasę... Choćby spod ziemi. nawet jak jej nie mam...
Jasne, że jest wiele kategorii zabawek! Ale życie jest, jak napisałeś Adamie, kwestią wyboru, a że akurat największej frajdy aktualnie dostarczają mi noże...
O, i ja poluję na cyfrówkę... jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że mój ojciec także i może pojawi się dlatego w domu kole świąt! Ale mu będę zabierał...
Pozdrawiam serdecznie!
Oby nasze progi przestały być konieczne!
Mithr
Napisano Ponad rok temu
A jeśli chodzi o progi? Hm... Wszystko zależy ile mam akurat w portfelu (vel w banku) i jakie planuję na najbliższy czas wydatki. Podejrzewam że w przeciągu najbliższego roku pozwolę sobie na coś do 500 PLN, ale czy to będzie 200 PLN, czy 499 PLN jeszcze nie wiem - i zapewne jeszcze przez długi czas wiedzieć nie będę.
Napisano Ponad rok temu
uwazam ze do tej ceny i z fixed i z folderow znajda sie bardzo wypasione zabawki, a powyzej tego placi sie wiecej za 'kultowosc', a na kultowosc to mi jednak szkoda kasy
pomiedzy nozami za 300zl a 600zl jest roznica w materialach: najtanszy folder z 154cm to chyba cuda edc, potem jest gerber spectre za 120$. tansze sa z gorszych stali. za te 800zl/200$ jest 154cm, czasem s30v, micarta, tytan, slowem wszystko czego potrzebuje (tak, oczywiscie tego potrzebuje ). 800zl to dla mnie i tak kupa kasy, ale wole kupic sobie noz, niz wydac to na imprezy.
i tak bede sie staral nie dobijac do tych 800zl - z netu mozna kupic taniej niz SRP, moze czasem trafi sie na cos uzywanego, wiec mysle ze nie przeskocze 600zl/szt (no dobra, fallkniven s1 609zl)
staram sie nie przesadzac z nozami. ludzie 'ze srodowiska' po przeczytaniu tego postu widza, ze nie przesadzam, ale taki gosc z ulicy to stwierdzi ze jestem chory psychicznie 600zl za noz to 3 imprezy
pzdr
Napisano Ponad rok temu
600zl za noz to 3 imprezy
ja patrze inaczej jesli juz podales taki przyklad:
jedna impreza? toz to 1/3 noza.... pierdole siedze w domu
Napisano Ponad rok temu
600zl za noz to 3 imprezy
ja patrze inaczej jesli juz podales taki przyklad:
jedna impreza? toz to 1/3 noza.... pierdole siedze w domu
heheh... - tez często sobie to tak tłumaczę - ale fakt jest taki, ....... jak już dojdzie do imprezy...... jakiego mam KACA MORALNEGO!!!, że wydałem "na przelew" jakąś bliżej nie określoną kwotę!!!! - ............ a później depresja
Napisano Ponad rok temu
hobby zmienia czlowieka. ale kto mowi ze na plus :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dylemat- co kupić: AFCK czy BM710 roztrzygnąłem bardzo prosto- kupię oba! I mam nowy dylemat- który kupić najpierw.
ale po co? one są na tyle podobne,że potem będziesz miał dylematy co nosić
Jak to co nosić? Będę nosić oba!
Mith, dzięki za zaproszenie, jak będę w ololicy, nie omieszkam się przypomnieć
Pozdrawiam, Thufir
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
H.S. Steel
- Ponad rok temu
-
Bezludna wyspa raz jeszcze