Napisano Ponad rok temu
Re: co po kreatynie?
Hej,
Widzę, że jedyne co tu się liczy to tylko dieta. Wiem, że to podstawa ale głównie dla zawodowca. Ja jestem zwykłym smiertelnikiem, nie mam nigdy zamiaru byc zawodowcem monstrualnych rozmiarów, jedyne co chcę to tylko poprawić swój wygląd i zwalić troche tłuszczu, poprzez regularny trening i aeroby. Na forum trafiłem ponieważ wiem, że jest tu masa ludzi, która na ćwiczeniach zjadła zęby, więc takie rady będą najcenniejsze, niemniej jjednak proszę o wyrozumiałość. Może nie mam konkretnej diety, ale staram się jeść tak:
1. płatki owsiane z odżywką białkową,
2. twaróg chudy 250 gr + owoc lub pierś z kurczaka + kasza/ryż + warzywa z pary (zamiennie jem twaróg z piersią, jak znudzi się jedno daję drugie)
3. twaróg chudy 250 gr + owoc lub pierś z kurczaka + kasza/ryż + warzywa z pary
4. odżywka białkowa
5. obiad - przeważnie solidna porcja chudego miesą lub ryby, ale czasem też poledwica wieprzowa pieczona w rękawie do pieczenia lub czerwone mięso (wszystko bez tłuszczu, albo smażone na samej patelni teflonowej albo z odrobina sprayu PAM)
6. odżywka białkowa przed snem.
Nie wiem co o tym myslicie ale u mnie chyba się sprawdza, bo wizualnie wygląd się poprawia. Zdarza się raz w tygodniu zrobić jakąś "ucztę" typu pizza lub inne śmieci, ale nastepny dzień jest wtedy więcej aerobów. Zresztą dla normalnych ludzi pozwolenie sobie na małe odstępstwa nie jest grzechem. W weekendy dodatkowo gotuję jakieś dania typu makaron z krewetkami (makaron ciemny zawsze), zapiekanki z warzyw i kurczaka (pieczone w piekarniku bez tłuszczu). Wszystko staram się robić z głową.
W związku z powyższym wydaje mi się, że moge dołożyć jakąś suplementację do samego białka, myślałem głównie o aminokwasach. Czyli białko + aminokwasy i nic więcej. Ewentualnie kreatyna tak jak teraz biorę. Czyli miesiąc brania miesiąc przerwy. Będę wdzięczny za kilka słów pomocy.
Pozdrawiam
W życiu piękne są tylko chwile...