To tak mam mały problem z doborem godzin dla 6 posiłków
Wstawałbym tak o 6 to o 6.30 bym jadł śniadanie kolejny posiłek mógłbym spożyć 8.45-8.55 , kolejny czyli 3 posiłek 10.25-10.40 i tutaj jest duuuża przerwa bo dopiero o 17 po powrocie do domu ze szkoły mógłbym jeść IV posiłek czyli przedtreningowy , po treningowy czyli V w takim wypadku był o 19.30 , a ostatni posiłek czyli VI wypadałby na 22 czyli tak średnio.
Jeszcze takie pytanko czy w posiłku 2 i 3 kurak mógłby być stosowany do kromki chleba grahama + zjadłbym te orzechy.
Macie jakieś przepisy , przyprawy bez glutaminianu sodu do polecenia którymi mógłbym urozmaicić smak ryżu,kaszy,makaronu i kuraka albo jakieś sosiki małokaloryczne bo wiadomo na redukcje.
Oraz pytanko jeszcze jedno mi się nasuwa czy na redukcje lepiej robic kuraka na parze czy na patelni czy moze na grillu elektrycznym i zastanawiam sie czy warto zakupic olej pam zamiast stosowania oliwy z oliwek do pieczenia kuraka.
Makrele i jajka no to tak bede sie staral stosowac zeby max 2 dziennie jesli bede jadl makrele czy jaja to wtedy elminuje 3 +czyli oliwe,olej i orzechy.
Z jakiej firmy polecacie jeszcze zakupic wode oczywiscie mowimy tu o niegazowanej zeby miala jak najwieksze wartosci odzywcze.
To chyba na tyle reszta moich pytan wyjdzie w praniu dietke bym chcial zaczac 7.11.2011.
Pzdr
575]Wartości odżywcze:
B: 180gW: 160g
T: 70g
I,II,III,IV i V(bez 3 +) posiłek
/ - oznaczają , że mam wybór z każdej pary wybieram 1 produkt np. 50 g kaszy + 150 g piersi z kuraka + 10 ml oliwy
75]60g płatków owsianych + 200ml mleka/50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu żytniego razowego
75]+
150g piersi z kuraka/puszka tuńczyka w sosie własnym/150g pstrąga/150g makreli wędzonej/150g piersi z indyka
+
75] 10 ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/ oleju lnianego/20g orzechów
75]W IV i V posiłku zamiast olejów dostarczam warzywa
W dni treningowe siłowe po skończonym treningu jem banana.
VI posiłek:
100g makreli wędzonej/3 jaja/ 100g łososia