Mięsnie
Napisano Ponad rok temu
Mam 17 lat , cwicze około 9 miesiecy , na poczatku moj organizm potrafil wytrzymac dzienny trening ( 1-1,5 godz. )( oczywiscie stopniowo ) , po 7 miesiacach cwiczen postanowiłem zaczać cwiczyc na siłe ( mniejsza ilosc powtózen , wiecej kg ) od tego czasu caly czas mam problem z miesniami , pod koniec cwiczen miesnie straszneie bola , nie moge sie skupic na cwiczeniach bo poprostu BOLI ( Okolice bicepsa i tricepsa ) i zaczołem cwiczyc co drugi dzien ... Jak zapobiec tym problemom HELP... a tak w nawiasie na siłe do ilu powtózen sie robic??? 4???
Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się że się zwyczajnie przetrenowałeś, może to być z byt krótką regeneracją, dostarczania malej ilości białka, mało snu... Odpowiedz na moje pytania to coś sprobujemy ustalić...
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najwarzniejsze rozgrzewa sie caly organizm zeby krew mogla dobrze przeplywac a nie tylko partie miesni ktore cwiczymy
wzrost: 172
kark: 39
Klatka: 102
talia: 86
Ramię: 34
przedramię: 29
biodra: 84
udo: 61
łydka: 40
Rekordy:
Klatka: 90kg
Biceps sztanga: 47kg
Przysiad: 120kg
MC: 160kg
Napisano Ponad rok temu
Mefisto przed treningiem rozciąga się wszystkie mięśnie/ścięgna które tylko możemy a nie partie ktore będziemy trenować. Ja choć nie robiłem nóg i tak je rozciągałem troche mniej niż reszte ale rozciągalem.
Tak chudy135. Trzeba rozgrzewać całe ciało, wszystkie mięśnie ale chodziło mi o dobre rozgrzanie partii które będą w większym stopniu wykorzystywane...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich...
Mam 17 lat , cwicze około 9 miesiecy , na poczatku moj organizm potrafil wytrzymac dzienny trening ( 1-1,5 godz. )( oczywiscie stopniowo ) , po 7 miesiacach cwiczen postanowiłem zaczać cwiczyc na siłe ( mniejsza ilosc powtózen , wiecej kg ) od tego czasu caly czas mam problem z miesniami , pod koniec cwiczen miesnie straszneie bola , nie moge sie skupic na cwiczeniach bo poprostu BOLI ( Okolice bicepsa i tricepsa ) i zaczołem cwiczyc co drugi dzien ... Jak zapobiec tym problemom HELP... a tak w nawiasie na siłe do ilu powtózen sie robic??? 4???
Pozdrawiam...
Siema, tez tak mialem gdy przeforsowalem moj organizm. Nie potrafilem czasami dokonczyc cwiczenie. Czulem bol w okolicach tricepsa i brak sily. Zmien trening, pobaw sie maszynami i zadnego wyciskanie przez 2-3 tyg. Musisz dac odpoczac miesnią i zacznij brac witaminy x2 oraz zelazo i magnez. Bedzie dobrze. Pozdro