Kilka porad.
Witam.Jestem nowy na forum.Mam 18 lat,waga 70kg,wzrost 175cm (+/-2cm,dawno nie mierzyłem wzrostu).Mój problem jest taki,że mam nadwage,poprostu jestem za gruby.Stosowałem 2x dietę jednak z nędznym skutkiem.Stwierdziłem,że koniec z tym.W moim małym mieście wybudowali ośrodek sportowy z nowa siłownią.Nie wiem co w niej dokładnie jest ale z tego co slyszałem jest nastawiona na trening "siłowy"?-sztangi,ławeczka,Są także sprzęty bardziej aerobiczne (rowerki,bieznia itp.).Mam możliwość korzystania z niej 3x w tygodniu za darmo.Jest to jedyna siłownia w mieście więc chciałbym skorzystać.Moim celem jest zrzucenie kilku kg,a przy tym wyrobienie sobie rzeźby.Wiem,że zapewne nie da się tych dwoch rzeczy jednocześnie dlatego mój trening będzie nastawiony na zrzucenie bebzuna

.Nie będę się już rozpisywać więc:
1.Na co trzeba zwracać uwagę przy treningu na spalanie tkanki tluszczowej-mniej/wiecej powtorzen itp.
2.Zrezygnowałem juz z fast fodow,słodyczy i alko.Będę sie zdrowo odżywiać.Jakie produkty należy spożywać w moim przypadku?-(białka,cukry,tłuszcze... itp.)
3.Czy dobrym pomysłem jest dorzucenie do treningu biegania?1-2x w tygodniu.
4.znajomi z którymi będę ćwiczyć mają zamiar zażywać kreatyne.Słyszałem,że wspomaga ona regenerację mieśni,siły oraz w przybieraniu na masie mięśniowej.Czy mogłbym ją zażywać?
Z góry dzięki za pomoc.Wiem ze jest "google",jednak info które znalazłem w internecie nie pomogło mi zbytnio,a jest tego naprawdę sporo.Mam nadzieję,że odpowiecie na moje pytania.Prawdopodobnie na siłownie zaczne chodzić od tego piątku.