Nazywam się Maciek, mam 29 lat, 80kg przy 175 cm wzrostu.
Chodzę na siłownie lajtowo 3 razy w tygodniu po 50minut treningu. Nie nastawiam się na osiągi tylko na dobrą sylwetkę.
Mam pytanie do fachowców odnośnie planu posiłków ponieważ chodzę na siłownie rano przed pracą i mam mały problem logistyczny co jeść żeby było szybko i dobrze.
W dni kiedy chodzę na siłownię (wtorek, środa, piątek) wstaję o 5:45 i około 6:00 jem śniadanie.
Dotychczas na śniadanie jadłem część obiadu z poprzedniego dnia (przeważnie ryż z piersią z kurczaka) ale ostatnio nie chce mi się już gotować i odgrzewać więc postanowiłem przerzucić się na jakieś suplementy.
Myślałem o zamienniku posiłku Olimpa "perfect body" ale jest kiepski w smaku i za drogi więc skłaniam się do BSN Syntha-6, tylko że te białeczko podobno nie jest typowym zamiennikiem posiłku bo ma tylko białka, a ja szukam czegoś co zjem rano 50 minut przed treningiem co zastąpi mi śniadanie. Zaznaczam żenie mogę jeść żadnych owsianek i mleka bo zamienie się w wytwórnie metanu....
Postanowiłęm zatem dorobić sobie do mojego BSN syntha-6 trochę kaszki ryżowej żeby mieć jakieś węgle (takiej dla dzieci, de facto podkradam ją mojemu dziecku :-)). W rezultacie mój plan żywieniowy wyglądał by tak:
5:45 - pobódka
6:00 - śniadanie (BSN syntha-6 z kaszką ryżową)+witaminy i minerały (BODYMAX z rzęszeniem)
7:00-7:50 trening na siłce (każdego dnia dwa mięśnie)
8:00 po treningu banan+jedna pastylka HMB i jedna pastylka Glutaminy (biorę te prochy chyba bardziej dla efectu placebo niż dlatego że wierzę że takie małe dawki coś dadzą)
9:00 zaczynam pracę w biurze
10:00 serek homogenizowany i dwie kanapki (bez masła, z serem i pomidorem)
12:00 obiad dwudaniowy w naszej kantynie
19:00 obiad jednodaniowy w domu
po godzinie 21 staram się już nic nie jeść.
Chodzi mi głównie o to czy dobrze zaplanowałem sobie posiłki rano jako że w moim przypadku (poranne treningi) śniadanie to najważniejszy posiłek dnia a ostatnio jak mi się urodził potomek to nie mam w ogóle czasu na jakieś zdrowe domowe żarcie.
Koledzy powiedźcie czy jest w miarę OK czy może trzeba coś zmienić koniecznie.
pzdr
Maciek
Użytkownik Macieto edytował ten post Ponad rok temu