40-stka wybiła, chce schudnąć !
Napisano Ponad rok temu
Teraz sobie zapisałem:)
więc co z tym paleniem ? a suplementy i palenie papierosów razem ? to jak to na siebie oddziałuje ?
Nie będzie Panowie skutków ubocznych ? Chyba wiecie o co mi chodzi, wtedy żona to na pewno mnie wyrzuci z domu
Napisano Ponad rok temu
No tak , ale w sumie myślę, że w moim wieku duże mięśnie nie zrobią na nikim większego wrażenia .
Pale kilka ładnych lat i muszę to rzucić choćby dla zdrowia..
Ale większy apetyt= większa tusza. Bo chce się jeść , prawda ?
i co teraz ? Jak to zrobić?
Wszystko zależy od tego jak się będziesz odżywiał , twój apetyt będzie wzmożony ale popatrz na to z drugiej strony , zaczniesz prowadzić aktywny tryb życia i tak będziesz musiał dostarczać większe dawki kcal w posiłkach około treningowych jak i nie tylko .
JEŚĆ DUŻO NIE ZNACZY TYĆ , WYSTARCZY JEŚĆ REGULARNIE , ZDROWO I Z GŁOWĄ
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Ja słyszałem, czyli mam jeść regularnie a nie często, tak ?
a Co w pracy ? Bardzo jestem głodny i zawsze muszę zjeść co naje mnie do syta. mam nie jeść w pracy ? bo tak chyba się nie da .
Pewnie sobie myślicie "ale trudny przypadek z tego gośćia"
pozdrawiam was
Napisano Ponad rok temu
Widzę że post już stał się popularny według legendy.
Ja słyszałem, czyli mam jeść regularnie a nie często, tak ?
a Co w pracy ? Bardzo jestem głodny i zawsze muszę zjeść co naje mnie do syta. mam nie jeść w pracy ? bo tak chyba się nie da .
Pewnie sobie myślicie "ale trudny przypadek z tego gośćia"
pozdrawiam was
CO 3H najlepiej , max 3.5h
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Tu nie chodzi o duże mięśnie, ogólnie mięsień wazy więcej niż tłuszcz, dlatego wymiarowo będziesz się robił mniejszy a wagowo będzie to wolniej leciało.No tak , ale w sumie myślę, że w moim wieku duże mięśnie nie zrobią na nikim większego wrażenia .
Pale kilka ładnych lat i muszę to rzucić choćby dla zdrowia..
Ale większy apetyt= większa tusza. Bo chce się jeść , prawda ?
i co teraz ? Jak to zrobić?
Większy apetyt nie oznacza większej tuszy. Nie będziesz jadł pustych kalorii i będziesz aktywny fizycznie dlatego nie pójdzie w tłuszcz.
Ja paliłem dziewięć lat i jak postanowiłem zmienić cos w swoim życiu to rzuciłem palenie z wagi 97 kg zleciałem na 82 (dużo biegałem i jadłem jak trzeba). Gdy mnie już wysuszyło to rozpocząłem przygodę z siłownia, wróciłem do wagi 97 kg, ale wyglądam zupełnie inaczej niż kiedyś. Wcześniej miałem brzuch taki że aż wstyd. Życzę powodzenia i dużo mocnej woli.
Napisano Ponad rok temu
ale co mam jeść ? bo tak jak pisałem na początku jadłem bułki często grahamki z masełkiem lub serkiem kanapkowym, na to jakaś szyneczka, serek , sałata warzywa.. w trakcie pracy owoce i znowu to samo.. Na jednej przerwie bułek jadłem takich cztery ? czy nie trudno będzie mi się odzwyczaić ?
Napisano Ponad rok temu
Jest tyle artykułów o odżywianiu i w ogóle że aż nie możesz ich nie przeczytać, po przeczytaniu ich będzie wszystko jasne. A jeżeli to pisz śmiało, bez zapoznania się z nimi za dużo będzie tłumaczenia.Dziękuje za słowa otuchy, no na pewno będę się o to starał. Czyli jeść co 3 godziny w pracy, tak ?
ale co mam jeść ? bo tak jak pisałem na początku jadłem bułki często grahamki z masełkiem lub serkiem kanapkowym, na to jakaś szyneczka, serek , sałata warzywa.. w trakcie pracy owoce i znowu to samo.. Na jednej przerwie bułek jadłem takich cztery ? czy nie trudno będzie mi się odzwyczaić ?
Napisano Ponad rok temu
własnie co nie co przeczytałem, i widziałem super dietę na tym kalometrze ale tam trza się zarejestrować.. i jak by Pan mógł sie zarejstrować a ja pokazał bym gdzie to jest i czy to jest to .. może tak co do diety moglibyście mi pomóc ? miałbym jeszcze kilka pytań dotyczących ćwiczeń na siłowni.Jest tyle artykułów o odżywianiu i w ogóle że aż nie możesz ich nie przeczytać, po przeczytaniu ich będzie wszystko jasne. A jeżeli to pisz śmiało, bez zapoznania się z nimi za dużo będzie tłumaczenia.
chciałbym napisać tutaj gdyż bardzo miła atmosfera tu panuje,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nie ma sensu. Ale ja chciałem ogólnie, tylko na jakie partie mięśni ćwiczyć aby lepiej po prostu wyglądać ? biceps ? brzuch ? klatka? plecy?Poczytaj co i jak. Wtedy zobaczysz co się powinno jadać, nie chodzi o to aby mieć bóg wie jaką dietę, najlepiej ułożyć sobie dietę z produktów które lubimy, łatwiej przestrzegać czegoś co lubimy niż zmuszać się do jedzenia rzeczy których nie możemy znieść. Jest też dużo podwieszanych tematów w których znajdziesz wszystkie odpowiedzi dotyczące jedzenia i ćwiczenia. Dużo czytania przed Toba a nikt nie będzie tu przepisywał całych wątków bo jaki w tym sens?
Jestem troche starszej daty i trudno mi tak naprawdę, nie znając się kompletnie na internecie znaleźć coś czego szukam .. to forum znalazłem przypadkowo ..
a chciałem właśnie tutaj z wami pisać bo bardzo pomagacie i znacie się na rzeczy
Napisano Ponad rok temu
Polecę Ci FBW
http://forum-kultury...l-body-workout/
Tutaj masz link z ćwiczeniami na każdą partię
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Długo trzeba tak trenować ? jak sądzicie ?
Napisano Ponad rok temu
ok, przeczytałem wydaje się być super. Zobaczymy co z tego będzie
Długo trzeba tak trenować ? jak sądzicie ?
to zależy od Ciebie , ja poleciłem Ci 1.5 miesiąca co pozwoli Ci w tym okresie poprawić siłę jak i strukturę mięśnia a, aeroby spalą tkankę tłuszczową podkreślą mięśnie i poprawią kondycję .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co na rzeźbę ? oprócz aerobów ? jakieś specjalne ćwiczenia ?
Biegi i basen zdecydowanie wystarczą , dla urozmaicenia możesz dorzucić rowerek i np. steper.
Napisano Ponad rok temu
Dalej nie wiem jakie to mają być odzywki, nie drogie, takie które szybko mi pomogą. Nie ukrywając zależy mi na czasie.Biegi i basen zdecydowanie wystarczą , dla urozmaicenia możesz dorzucić rowerek i np. steper.