Juz mi sie nie chce klepać setny raz o ilości posiłów. Wy nic nigdy nie kumacie a myslenie boli. Dlatego nie mam już wam siły tłumaczyć że zamiast zjedzenia 7 i rozdrabniania sie na gramiki wole zjeśc 4 a dowalic do posiłku.
Dieta na mase dla najchudszych - Czyli jak ruszyć z masą
Napisano Ponad rok temu
Ty chyba zabardzo nie myślisz. Nie chodzi tu o to ile wolisz posiłków, bo rozmawiamy o tej konkretnej diecie.
Moje pytanie było jasne i proste. Czy 80g mięsa to nie jest zbyt mało do 120g ryżu. A Ty odpowiadasz, że MAŁO. Więc pytam, dlaczego tak jest podane. A Ty zmieniasz temat na ilość posiłków...
Napisano Ponad rok temu
A co ma piernik do wiatraka? Masz ustalone makro masz więc to jak poszczególne makrosy połączysz w posiłkach nie ma znaczenia o ile to nie posiłek potreningowy. Zmieniam temat bo tutaj sie to sprowadza do ilości posiłków.
Pisze dieta dla najchudszych czyli dla wagi 70kg... przelicz w niej białko zwierzęce i sprawdź czy wychodzi ci to optimum 2g na kmc mi wychodzi ze nie wychodzi dlatego napisałem swoje uwagi.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
No włąśnie wychodzi o połowe za mało. Nie liczyłem tego wcześniej, bo uznałem, że skoro jest podany gotowiec i nikt go nie skorygował to wszytko jest ok... Chyba najlepiej samemu ułożyć sobie dietę
Napisano Ponad rok temu
Tez tak myslę pomnóż swoją wage przez 2 i tyle białka zwierzęcego wrzucaj (roslinne podbije stawke wiadomo ale na to nie patrz) + ustal zapotrzebiwanie kaloryczne i daj + lekki a reszte makrosów to jak ci pasuje i obserwój jak waga idzie i skłąd ciała. No to najprostsza metoda. Ale liczyc kalorie trzeba i zarcie ważyć bo to podstawa
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
białko/ wegle/tłuszcze = makroskłądniki potocznie makro / makrosy
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A tą przykładową dietę można by poprwawić.
Napisano Ponad rok temu
A jak ćwiczę o godzinie 20.30-21.00 to co mam zrobić z dwoma ostatnimi posiłkami? mam ćwiczyć między nimi? Wcześniej niestety nie mogę...
Użytkownik skromny edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z jakimi dwoma ostatnimi? Normalnie jesz 1-2h przed treningiem i po
Napisano Ponad rok temu
V posiłek
100g karzy
100g wołowiny
brokuły
B: 33, W: 69, T: 7, KAL: 452
Czyli tutaj muszę wpakować trening między te posiłki
VI posiłek
125g chudego sera twarogowego
10g oliwy z oliwek
B: 24, W: 5, T: 10, KAL: 444
Dzięki .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam mam 16 lat 68 kg wzrost 173 cm i mam pytanie czy przy takiej diecie będę potrzebował odżywki białkowej?
nie trzeba odżywki- masz wystarczająco dużo białka w diecie
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Mam za niedługo 18lat ważę 66kg wzrostu około 170 na siłownie nie chodzę, gram w amatorskim klubie w nogę. W domu mam drążek ławeczkę skośną, hantle 2x7,5kg i czasami sobie pobiegam i jakieś pompki zrobię. Czy ta ławeczka wystarczy żeby zrobić sobie jakiś zarys mięśni na brzuchu i czy ten drążek, hantelki i pompki wystarczą żeby górę sobie wyrobić. Nie mam żadnej diety i specjalnie nawet nie wiem jak sobie taką dietę ułożyć, a chciałbym trochę masy zrobić. Czy mógłby mi ktoś pomóc w ułożeniu takiej diety, chciałem dodać też że nie specjalnie mam dostęp do niektórych dań
Napisano Ponad rok temu
Co do sprzętu - ławka i drążek z pewnością wystarczą do zrobienia fajnego brzucha. Jednak hantle są troszeczkę zbyt lekkie aby mówić o rozbudowie górnej części ciała .
W przypadku diety sprawdź podpięte tematy w tym dziale bądź sprawdź poniższy artykuł:
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ