>120 x brzuszków na ławce skośnej;
>240 x uginanie ramion ze sztangielkami (5kg) stojąc podchwytem z "supinacją" nadgarstka (czyli 120 na jedna rękę bo robiłem na zmianę raz lewa raz prawa);
>30 x rozciąganie sprężyn (3 założone)
>30 x na każdą rękę - uginanie ramienia ze sztangielką (5kg) w siadzie, w podporze o kolano;
>40 x na każdą rękę - wyciskanie "francuskie" jednorącz sztangielki (5kg) w siadzie
>50 x rozpiętki ze sztangielkami (5kg) w leżeniu na ławce skośnej - głowa do góry (jednakże nie miałem do tego specjalnej ławki dlatego robiłem to opierając się plecami o ławkę do brzuszków);
>50 x wyciskanie sztangielek (5kg) w leżeniu na ławce skośnej - głową w górę (na tej samej ławeczce);
I tak robiłem codziennie przez ostatni czas, wcześniej też ćwiczyłem dzień w dzień ale miałem trochę inne ćwiczenia i trochę mniej, ale przez ok. 2 miesiące "non-stop" ćwiczę ten zestaw. Robiłem to bardziej w celu "nie przybrania masy tłuszczowej" przy leku Encorton. Ale teraz go kończę i po tych 6 miesiącach mimo wszystko widzę jakiś przyrost masy mięśniowej, a przytyłem przez 6 miesięcy tylko 3 kg. I teraz moje pytanie, bo wiem, że potrzebna jest regeneracja i czy byłaby wystarczająca regeneracja przy takim zestawie ćwiczeń:
> 1 dzień 360 x brzuszków na ławce skośnej seriami po 60 (1 minuta przerwy między seriami)
> 2 dzień 480 x uginanie ramion ze sztangielkami (5kg) stojąc podchwytem z "supinacją" nadgarstka, czyli po 240 na rękę), Po 60 razy na rękę - uginanie ramienia ze sztangielką (5kg) w siadzie, w podporze o kolano; 40 x wyciskanie "francuskie" jednorącz sztangielki (5kg) w siadzie
> 3 dzień 200 x rozpiętki ze sztangielkami (5kg) w leżeniu na ławce skośnej - głowa do góry seriami po 50 ( 1 minuta przerwy między seriami); 200 x wyciskanie sztangielek (5kg) w leżeniu na ławce skośnej - głową w górę, seriami po 50 (1 minuta przerwy między seriami; 50 x rozciąganie sprężyn (3 założone)
> 4 dzień przerwa
> 5 dzień taki sam jak pierwszy
itd.
3 dni wyżej opisanego treningu i 1 dzień przerwy. Czy regeneracja będzie wystarczająca?
I jeszcze jedno pytanie z mojej strony, czy jak przestanę (za 2 dni) brać Encorton nie będzie mniejszych efektów.??
Przepraszam, zapomniałem podać:
wzrost: 178 cm
waga: 72,5 kg
Z góry dziękuje z odpowiedź i przepraszam za tak długi post.
Użytkownik dawi1995 edytował ten post Ponad rok temu