Asymetria klatki piersiowej
Napisano Ponad rok temu
Posiadam wadę wrodzoną a mianowicie brak lewego mięśnia klatki piersiowej.
Mięsień ten straciłem jeszcze w łonie matki.
Przez ten brak czuję się gorszy od innych i chciałbym ten mięsień jakoś odbudowac.
Nie wiem czy to dobre forum ale oczekuję profesjonalnych odpowiedzi czy w ogóle da się tego mięśnia odbudowac, a jeśli się da to jakimi cwiczeniami zacząc i jak kontynuowac. Chciałbym też poznac jak to wygląda z medycznego punktu widzenia.
Z góry dziękuję i proszę o pomoc.
PS. Przepraszam za jakiekolwiek literówki.
http://imageshack.us/g/29/klatkaw.jpg/
Napisano Ponad rok temu
Wydaję mi się, że nie byłeś ze swoim pytaniem u lekarza, prawda? Mogę się mylić. Jeżeli jednak mam rację to idź do niego i porozmawiaj o tym, to on powinien Ci wszystko wytłumaczyć, na podstawie swojej wiedzy medycznej i doświadczenia. Trudno komukolwiek ocenić czy wydać diagnozę nawet specjaliście(którym nie jestem) na podstawie zdjęcia. Jednak wiem, że napisałeś, to żeby czegoś się dowiedzieć. Poczytaj więc o zespole polanda, nie zrażaj się, że większość tematów będzie o kobietach, mężczyznom tak samo jak i kobietom to doskwiera. Może to być właśnie ta przypadłość. Pamiętaj, że nikt nie jest ani gorszy ani lepszy przez swoje ciało, głowa do góry. I jak już wspomniałem udaj się najlepiej do lekarza, będzie dobrze. Pozdrawiam
Użytkownik FitCare.pl edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam,
Wydaję mi się, że nie byłeś ze swoim pytaniem u lekarza, prawda? Mogę się mylić. Jeżeli jednak mam rację to idź do niego i porozmawiaj o tym, to on powinien Ci wszystko wytłumaczyć, na podstawie swojej wiedzy medycznej i doświadczenia. Trudno komukolwiek ocenić czy wydać diagnozę nawet specjaliście(którym nie jestem) na podstawie zdjęcia. Jednak wiem, że napisałeś, to żeby czegoś się dowiedzieć. Poczytaj więc o zespole polanda, nie zrażaj się, że większość tematów będzie o kobietach, mężczyznom tak samo jak i kobietom to doskwiera. Może to być właśnie ta przypadłość. Pamiętaj, że nikt nie jest ani gorszy ani lepszy przez swoje ciało, głowa do góry. I jak już wspomniałem udaj się najlepiej do lekarza, będzie dobrze. Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź lecz zespół polanda to nie jest, ponieważ mojej matce przedwcześnie odkleiło się łożysko i to ma z tym jakiś związek. Lekarz polecił mi cwiczenia ze sprężynami. Trochę się boję o serce bo jest ono mniej chronione. Chciałem zapytac o to większej grupy ludzi i dowiedziec się wiecej na ten temat
Użytkownik BajtPałson edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lekarz polecil ci trening xze sprezynami/
bo lekarz w dziedzinie treningu wie tyle co ja w medycynie.
lekarz mysli ze jak bedizesz rozciagal sprezyny przed soba to pozwol ici to uaktwynic meisnie klatki a niestety tak nei jest=
po pierwsze zapytaj go cyz wydaje oswiadczenie ze mozesz ciwcyzc i nic ci sie nei stanei przez trening silowy.
Jelsi on ci pozwoli i wezmie za to odpiweidzlanosc to pozol ze trening na klatke ulozymy ci my- natomiast jelsi zakarze ci ciwczen silowych ja nie chce miec z tym nic wpolonego , bo ludzkie zycie , zdrowie jest za cenne by ryzykowac
jesli mozesz trenowac w pewni to nie na sprezynach tylko porzadny trening
natomiast jesli nei mzoesz trenowac to trzeba zakaceptowac siebei jakim sie jest i bez urazy - kto nasmiewa sie z czyjegos defektu jest impotentem umyslowym wiec nie reaguj na to po psortu
Zapytam koniecznie jak najszybciej.
Raczej nikt się nie naśmiewa z tego defektu bo mało kto wie, a nawet ci co wiedzą pozostają nie wzruszeni.
A może cwiczenia na basenie pomogą ??
Napisano Ponad rok temu
Tez mam podobny problem do twojego, tylko ze kawałek dolnej części. Widzę ze trochę sie niweluje ale potrzeba dużo czasu i wytrwałości na to.
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.