Klata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-dokladac ciezaru, zmniejszac powtorzenia
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Latecz3k edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Mr.Torpeda edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To kolego do dzieła!! dłuto masz już, materiał już dawno posiadałeś teraz musisz zabrać się do tworzenia dzieła
Napisano Ponad rok temu
Jesteś tu kilka dni, zobaczysz potem jak powielanie tematów wkurza, ludzie sa leniwi.przy biciu rekordów dużo osób wygina grzbiet albo nawet wkłada butelkę z wodą pod odcinek lędźwiowy w ten sposób te kilka kg więcej da się wyciskać. Tak jak napisał belial, rób te ćwiczenia + aeroby i dietą. Kurde naprawdę wszystkie zakładane tematy są do siebie strasznie podobne:|.
Dużo osób zakłada pas podczas wyciskania, wiec chyba mostkowania nie można zrobić za bardzo przy pasie.
Jeszcze jako ciekawostke moge dodać
uchwyt na szerokości 30-32 cale najmocniej angażuje mięśnie klatki piersiowej podczas wyciskania
węższy uchwyte angażuje dośc monco przednie aktony i tricepsy
uchwyt na szerokości poniżej 20cm, bardzo mocno angażuje tricepsy(tzw. wąski chwyt)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no dla mnie to też zagadka po co pas przy WL, ja zakłądam tylko do ww ćwiczeń i w przerwach luzuje, ale niektózy latają całą siłownie w pasie, mówie co widziałem:)no to ja wiem po co jest pas ale pas zakładać przy wyciskaniu leżąc? to mija się z celem:] mi osobiście pas przeszkadza, mniej kg wyciskam z nim i przy większej ilości powtórzeń czuje się jak by niedostatnia ilość powietrze trafiała do organizmu więc wole podziękować temu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ogólnie ćwicze cały czas w domowym zaciszku, raz na tydzień ide na profesjonalną siłke( w sumie już odwiedziłem z 5 w okolicy) i najcześciej właśnie te "leszcze" przesiadujący codziennie kilka h na siłce biegaja w pasie "bo sobie kręgosłup uszkodzą" o trenowaniu nóg u nich nie ma mowy, a na klate wyciskają tyle co ja na rozgrzewke. Ale nie wszyscy z początkujących są tacy. Osoby, z którymi ćwicze, doświadczeni "fizole" używają pasa tylko w ćwiczeniach, gdzie zakłądają bardzo duży ciężar. Nie spotkałem jeszcze kogoś bardzo doświadczonego, penie tylko dlatego, że jednak mało bywam na prosesjonalnych siłowniach, albo mają one zbyt niski poziom, dla starych weteranówa co cały czas latają jak wyglądają i jak z ich efektami po cyklach? ja na leszczy nie patrze chyba że pośmiać się albo podpowiedzieć im coś ale nie wiem jak u CIebie jest tacy przeważnie więcej wiedzą ode mnie i już po tyg są wielkimi znawcami oraz koksami stosującymi mete;d
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem że są inne standardy dlatego napisałem że musi się nastawić na coś i dzięki temu będzie wiedział ile seri i ile powtórzeń. Ja osobiście powiem że ćwiczenia główne robię po 4 a nawet 5serii i nie ważne czy to na masę czy też na siłę tylko dodam że nie jestem początkujący, i odradzam wszystkim co zaczynają ponieważ w ten sposób nie dadzą z siebie wszystkiego. Na rzeźbę też dorzucam obciążenie a później dobitki a dlaczego? Wydaje mi się że jak się tego nie robi to jest taka stagnacja mięśni i nie dajemy mu odpowiedniego szoku który przydaje się do rozwoju.
Wiesz Kevin wracając do tego pasa, jeśli ktoś nie daje z siebie 100% na tych hard ćwiczeniach to nie jest wymogiem zakładanie pasu-a dlaczego? Ponieważ jak ma dobrze rozwinięte mięśnie oraz technikę i robi z znacznie mniejszym obciążeniem (profilaktycznie) to nie nadwyręża go.
Napisano Ponad rok temu
Wiem że są inne standardy dlatego napisałem że musi się nastawić na coś i dzięki temu będzie wiedział ile seri i ile powtórzeń. Ja osobiście powiem że ćwiczenia główne robię po 4 a nawet 5serii i nie ważne czy to na masę czy też na siłę tylko dodam że nie jestem początkujący, i odradzam wszystkim co zaczynają ponieważ w ten sposób nie dadzą z siebie wszystkiego. Na rzeźbę też dorzucam obciążenie a później dobitki a dlaczego? Wydaje mi się że jak się tego nie robi to jest taka stagnacja mięśni i nie dajemy mu odpowiedniego szoku który przydaje się do rozwoju.
Wiesz Kevin wracając do tego pasa, jeśli ktoś nie daje z siebie 100% na tych hard ćwiczeniach to nie jest wymogiem zakładanie pasu-a dlaczego? Ponieważ jak ma dobrze rozwinięte mięśnie oraz technikę i robi z znacznie mniejszym obciążeniem (profilaktycznie) to nie nadwyręża go.