1. Ile posiłków dziennie jeść?
2. Co ile godzin spożywać posiłki
3. O której godzinie ostatni posiłek skoro treningi mam niestety od 19.30 do 20.30, a areoby od 20.45 do 21.15
3. Jakie posiłki powinienem głównie spożywać skoro mam do dyspozycji:
9.00 śniadanie: przeważnie 2 jajka, 2 kromki razowego chleba masłem i z wędliną (żółty ser, szynka, polędwica), twaróg wiejski, serek homogenizowany, płatki kukurydziane, rodzynki , jogurt, 0,5 l zielonej herbaty
13.00 2 śniadanie: w szkole przeważnie mam tylko kanapki z wędliną, lub żółtym serem, i 1 l zielonej herbaty
17.00 podwieczorek, o ile tak to można nazwać: To samo co o 13.00
19.00 obiad który jem późno bo mam lekcje popołudniu: Do dyspozycji mam przeważnie makaron z sosem, ryż, z tym co tam mamuśka przygotuje czyli np kotlety drobiowe gotowane w wodzie albo smażone na oliwie z oliwek (zajebiste), piersi z kurczaka w sosie własnym, gołąbki itp, ale zamiast ziemniaków zawsze ryż albo kasza

20.30 posiłek potreningowy czyli niestety o tej nieszczęsnej 20.30

Jest podobny do posiłku obiadowego, ale przeważnie jest to zupa mleczna do tego serek homogenizowany, jeśli mam to jakiś owoc np jabłko, banan, oczywiście zielona herbata bądź woda mineralna, czasami robię sobie po treningu jogurt 0,5 l z płatkami i rodzynkami, fajna sprawa. To by było na tyle, głównie chciałbym aby ktoś skupił się na końcowych posiłkach czyli posiłek przed treningiem i po treningu, co w tych porach najlepiej zjeść żeby zachować dodatni bilans anaboliczny tkanki mięśniowej pozbywając się jednocześnie tłuszczu?
Z góry dzięki za pomoc.