Na początek troszkę o mnie.
Mam : 20 lat
Mój staż to 51 miesięcy
Wymiary obecne to:
Biceps: 39cm
Klatka : 104cm
Przedramię : 31cm
Waga: 70Kg
Rekord wyciskanie : 95Kg
Wymiary na starcie
Biceps: 27cm
Waga: 55kg
Jak widać obecnie zaczynam 3 rok i nie satysfakcjonują mnie moje osiągnięcia , konkretnie to od jakiegoś czasu mam straszą monotonie w ćwiczeniach i nie jestem szczególnie zadowolony z mojego planu treningowego mimo, że kilka krotnie go zmieniałem a plan obecnie wygląda tak:
Poniedziałek :
Klatka
Biceps
Brzuszki
Środa:
Triceps
Barki
Brzuszki
Piątek: (tutaj chce dodać jeszcze klatkę)
Plecy
Nogi
Brzuszki
Jednak prócz planu chciałbym najbardziej poradzić się o jakieś odżywki i dietę .
Wybór i stosowanie diety prze ze mnie jest o tyle ciężki ,że mam bardzo szybką przemianę materii i gdy tylko zjem pokaźne śniadanie , obiad lub kolację muszę po min 1h korzystać z wc , co często uniemożliwiało mi pracę (jestem kierowcą) bo wstając o 4 rano i muszę do min 10 wytrzymać w aucie/busie i z tego powodu ograniczałem jedzenie w tym okresie do minimum co jak wiadomo jest tragedią jeśli się uprawia sport. Jednak na szczęście nie pracuję cały tydzień od 4 rano tylko kilka dni w tygodniu ,a reszta już normalnie, jednak te kilka dni są stracone .
Co do odżywek to przez okres tych 51 miesięcy wypiłem jedno opakowanie gainera a od miesiąca chciałem spróbować Kreatynę i zakupiłem Kre-Alkalyn jednak po spożywaniu jej odczuwałem po wysiłku osłabienie aż czasami bałem się ,że omdleje i oczywiście (jak to u mnie) miałem bóle brzucha co widocznie nie spasowało mojemu organizmowi.
Dlatego też zwracam się do was o jakąś radę co można poradzić co zakupić i jak plan ułożyć bo najbardziej zależy mi na Masie i cel jaki sobie postawiłem to min 75kg wagi.
Użytkownik Radosław edytował ten post Ponad rok temu