Trening na klatke. Potrzebna pomoc ;)
Napisano Ponad rok temu
Wyciskanie na prostej ławce(szeroki uchwyt): 6 serii po 12 powtórzeń (45kg, 50kg, 55kg, 60kg, 65kg, 55kg).
Rozpietki, rece zgiete pod kątem 90 stopni: 5 serii po 15 powtórzeń
Przenoszenie hantelka zza głowe (leżąc): 4 serie po 12 powtórzeń
Ponadto mam umocowane do ścian na siłownii sprężyny z uchwytami i robie cwiczenia dociskajac je na dol, do wewnatrz klatki: 6 serii po 15 powtórzeń
Moja siłownia jest dość skromna, mam tylko ławke, sztange, mniejszą sztange oraz hantelki, ale z tego co czytam i z tych rzeczy mozna ulozyc bardzo dobry trening dlatego prosze o pomoc.
Przydałyby sie też jakieś cwiczenia do domu: podciąganie na drążku i pompki. Chcialbym sie dowiedziec na jakiej rozwartosci rak i na jakim uchwycie sie podciagac zeby "spłaszczyć" ją i rozwinąć głównie sródkowe i dolne mięsnie klatki piersiowej.
Prosiłbym o ułożenie jakieś treningu, tak jak pisałem zależy mi na rzeźbie bo myśle ze treningu siłowegonarazie mi nie potrzeba (podnoszę 80kg i to mnie w pełni satysfakcjonuje). Zwlaszcza, ze wakacje sie zblizaja..... {SMILIES_PATH}/msn-wink.gif
Pozdrawiam, dzieki za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Witam, mam 17 lat, na silowni cwicze od roku, chodze regularnie co dwa dni ale nie jestem zadowolony z efektow - pewnie cos robie zle, stad prosba o pomoc. Na poczatku moje cwiczenia ograniczaly sie do wyciskania na prostej lawce i rozpietek z prostymi rekami i od tego moja klatka urosla, ale nie nabrala odpowiednich ksztaltow. Teraz chcialbym zrobic cos zeby ja "spłaszczyć" oraz przede wszystkim popracować na mięśniem środkowym i dolnym. Mój aktualny trening wygląda tak:
Wyciskanie na prostej ławce(szeroki uchwyt): 6 serii po 12 powtórzeń (45kg, 50kg, 55kg, 60kg, 65kg, 55kg).
Rozpietki, rece zgiete pod kątem 90 stopni: 5 serii po 15 powtórzeń
Przenoszenie hantelka zza głowe (leżąc): 4 serie po 12 powtórzeń
Ponadto mam umocowane do ścian na siłownii sprężyny z uchwytami i robie cwiczenia dociskajac je na dol, do wewnatrz klatki: 6 serii po 15 powtórzeń
Moja siłownia jest dość skromna, mam tylko ławke, sztange, mniejszą sztange oraz hantelki, ale z tego co czytam i z tych rzeczy mozna ulozyc bardzo dobry trening dlatego prosze o pomoc.
Przydałyby sie też jakieś cwiczenia do domu: podciąganie na drążku i pompki. Chcialbym sie dowiedziec na jakiej rozwartosci rak i na jakim uchwycie sie podciagac zeby "spłaszczyć" ją i rozwinąć głównie sródkowe i dolne mięsnie klatki piersiowej.
Prosiłbym o ułożenie jakieś treningu, tak jak pisałem zależy mi na rzeźbie bo myśle ze treningu siłowegonarazie mi nie potrzeba (podnoszę 80kg i to mnie w pełni satysfakcjonuje). Zwlaszcza, ze wakacje sie zblizaja..... {SMILIES_PATH}/msn-wink.gif
Pozdrawiam, dzieki za odpowiedzi
problem wcale nie musi tkwic w treningu a w diecie...widze spore bledy w tym treningu bo np ciezko nazwac to rozpietkami skoro masz kat 90 stopni(powinny byc lekko ugiete w łokciach {SMILIES_PATH}/excl.gif ) ponadto stosowanie tak wielkiej ilosci serii tez nie pomoze w rozwinieciu duzej klatki a wrecz przeciwnie. jezeli chcesz sie skupic na dolnych partiach i wewnetrznej stronie to skup sie na wyciskaniu hantlami i wyciskaniu sztangii w nieco wezszym chwycie
jezeli chodzi o rzeźbe to wprowdz powoli aeroby
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu