OLIMP Whey Protein Complex 100%® –specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant.
Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. soryskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteoz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
ZASTOSOWANIE
Przeznaczenie: dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
SPOSÓB UŻYCIA
Przeciętnie stosuje się 1-3 porcji dz. - po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu i przed snem. 1 porcję preparatu (35 g - 96 jednostek miarki Olimp lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml wody.
SKŁAD
93,5% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC, izolat białek serwatkowych WPI – CFM®), fruktoza, 1,5% kakao (dla smaków: czekoladowy, czekoladowo-miętowy, toffi), aromaty, kawa naturalna instant, kawa zbożowa instant (dla smaków: kawowy, cappuccino), kwas jabłkowy – regulator kwasowości (dla smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka, wiśniowy, malinowy, cytrynowy) , guma ksantanowa - zagęstnik, acesulfam K, sukraloza, - substancje słodzące, barwniki: E 129 (dla smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka, wiśniowy, malinowy), E 110 (dla smaków: pomarańczowy, wieloowocowy, jogurtowo-waniliowy), E 150c (dla smaków: toffi, kawowy, czekoladowy, czekoladowo-miętowy, orzech laskowy i cappuccino), E 104 (dla smaków: bananowy, jogurtowo-cytrynowy i cytrynowy).
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...0-700g-2,p.html