Siema, ile powinienem spożywać max ilość cukru w okresie redukcji? pytam o to bo zależy mi na detalach i chce to zrobić jak należy.
Napewno w diecie pozwolę sobie czasami na mleko 0 %, banany , czy jabłka
Z góry dzięki za odp.
Napisano Ponad rok temu
Siema, ile powinienem spożywać max ilość cukru w okresie redukcji? pytam o to bo zależy mi na detalach i chce to zrobić jak należy.
Napewno w diecie pozwolę sobie czasami na mleko 0 %, banany , czy jabłka
Z góry dzięki za odp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mleko 0 proc to sama woda nic niewartościowa. Już lepsze od marketowych mlek są jogurty/kefiry które mają jakieś korzystne bakterie dla flory(są różne szczepy) a bananki to dla nich dobra pożywka. . Mleko pasteryzowane nie zaszkodzi ale też nie wnosi nic specjalnego.
Bardzo często za słodzik traktuje banana(dodatek słodzący do shejka) lub łyżkę miodu. Cukru białego już od 4 miesięcy nie używam. Nie musisz liczyć cukrów z owoców o ile zjadasz je w umiarze - granice pewnie każdy ma inną i zależy też od pozostałych produktów które spożywasz.
Użytkownik Stanko14 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mleko 0 proc to sama woda nic niewartościowa. Już lepsze od marketowych mlek są jogurty/kefiry które mają jakieś korzystne bakterie dla flory(są różne szczepy) a bananki to dla nich dobra pożywka. . Mleko pasteryzowane nie zaszkodzi ale też nie wnosi nic specjalnego.
Bardzo często za słodzik traktuje banana(dodatek słodzący do shejka) lub łyżkę miodu. Cukru białego już od 4 miesięcy nie używam. Nie musisz liczyć cukrów z owoców o ile zjadasz je w umiarze - granice pewnie każdy ma inną i zależy też od pozostałych produktów które spożywasz.
Jeśli już podchodzić bardzo drobiazgowo do diety redukcyjnej, to ludzki organizm jest w stanie przetworzyć bez negatywnych skutków ubocznych ok. 40 g fruktozy dziennie.
Jeśli 100 g jabłek zawiera 5,9 g fruktozy, czyli cukru owocowego, to wychodzi, że dziennie nie powinno się zjadać więcej niż 600 - 700 g jabłek i oczywiście jak już się tyle zje, to lepiej nie jeść innych owoców tego dnia.
Dlaczego to takie ważne ? Bo wszyskie gramy fruktozy powyżej tych 40 gramów dziennie mogą powodować otłuszczenie się wątroby człowieka, a organy które są otłuszczone stają się z czasem organami dysfunkcyjnymi.
Co do mleka 0%, to jest to chujowy pomysł - o wiele lepszym wyborem jest mleko ok. 2% tłuszczu lub tłustsze.
Ja dla przykładu na pierwsze śniadanie opierdalałem sobie nie tak dawno 2 serki ziarniste o normalnej zawartości tłuszczu plus tzw. jogurt grecki - jest on tłustszy od zwykłego jogurtu naturalnego i dzięki temu daje on więcej energii dla organizmu niż zwykły (chudy) jogurt naturalny.
Jak pracowałem fizycznie, to przez praktycznie cały ten czas moim pierwszym śniadaniem była jajecznica z 4 jajek klasy L smażona na smalcu, a moim drugim śniadaniem w pracy zjadanym po 4 godzinach był Ser Wiedeński Ricotta chyba 250 g i do tego jogurt grecki 400 g.
Takie wysokoenergetyczne drugie śniadanie dawało mi siłę do tego, żeby zapierdalać najpierw kolejne cztery godziny w pracy aż do przyjścia do domu, a następnie aby trenować ciężko po pracy wieczorem.
Kaloryczność diety należy dostosować do poziomu aktywności fizycznej - rodzaju wykonywanej pracy, częstotliwości treningów, objętości treningów i intensywności treningów, a także do wieku i regeneracji.
Podstawą Twojej diety redukcyjnej powinna być dieta o lekko ujemnym bilansie kalorycznym oparta o nisko przetworzone produkty spożywcze - mniej więcej w 75 - 90% (jeśli jesz 75% zdrowych posiłków, a mimo to redukcja idzie sprawnie, to tak należy postępować dalej, bo to nie człowiek jest dla diety tylko dieta dla człowieka).
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
5 najlepszych przepisów na redukcję |
Odchudzanie |
|
|
||
Redukcja - co poza treningiem na siłowni? |
Trening dla początkujących |
|
|