Świeżak na siłce, kilka rad
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Świeżak na siłce, kilka rad
Witam wszystkich kolegów, pare słów o sobie:
Wzrost: 173
Waga: 77-78
Obwód w pasie: 92
Cel to zdecydowanie i konsekwentne budowanie ciała w mięśnię i zmniejszenie tłuszczu zwłaszcza z brzucha.
Chciałbym po prostu wziąść się za siebie i treningami sprawić żeby moje ciało wyglądało jak ciało sprawnego faceta.
Co zrobiłem dotychczas (czyli jakieś 3 miesiące temu):
Dieta: nie jem po 18, wyeliminowałem cukier z diety, z węglowodanów jem głównie ryż i kaszę pęczak,
Jeszcze niedawno ważyłem 85 kg i zacząłem ćwiczyć z Xboxem w grze Nike Training, schudłem do 80 kg, potem wprowadziłem bieganie oraz ćwiczenia hantlami
Trening znalazłem na necie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Od niedawna posiadam kartę OKsport i chodzę na siłownię, na siłce ostatni raz byłem ponad 20 lat temu, za moich czasów były tylko ławki, atlasy i hantle.
Teraz jest tak duża ilość maszyn że 90% z nich w ogóle nie znam i nie mam pojęcia jak je używać i dla jakich partii mięśni zostały stworzone
Na dzień dzisiejszy chodzę na siłownie i mój plan jest taki że 1 dzień biegam na bieżni ok40-50 minut a na następny dzień staram się ćwiczyć
Mam wielką prośbę do kolegów a jakiś dobry plan ćwiczeń dla mnie
Mam też pytanie czy dalej mam biegać czy może już nie tracić masy być może ta waga jest już odpowiednia
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Re: Świeżak na siłce, kilka rad
Przewszystkim to powinieneś ułożyć dietę pod swoje cele jedynym z najważniejszych składników odżywczych jest białko..
I duzooo wazyw w diecie szczególnie warzyw krzyżowych ( Kapusta kalafior brokoly blukserka) wyeliminować z diety wszelkie kiełbasy parówki i td...
Całkowicie unikać soi oraz produktów które zawierają soje im mniej jedzenie przetworzone tym lepiej.. produkty które dostarczają dobrej jakości białka to
Jaja, Mięso, podroby, Nabial...
Przynajmniej 4-6 posiłków dziennie w której powinno znajdować się dobrej jakości białko i w.w warzywa z ograniczoną ilośćia węglowodanów prostych..
Możesz również jeden z posiłków zastąpić shake białkowym..
Co do treningu to najlepiej siłownia trening 3x wtygodniu Np fbw co drugi dzień..
I duzooo wazyw w diecie szczególnie warzyw krzyżowych ( Kapusta kalafior brokoly blukserka) wyeliminować z diety wszelkie kiełbasy parówki i td...
Całkowicie unikać soi oraz produktów które zawierają soje im mniej jedzenie przetworzone tym lepiej.. produkty które dostarczają dobrej jakości białka to
Jaja, Mięso, podroby, Nabial...
Przynajmniej 4-6 posiłków dziennie w której powinno znajdować się dobrej jakości białko i w.w warzywa z ograniczoną ilośćia węglowodanów prostych..
Możesz również jeden z posiłków zastąpić shake białkowym..
Co do treningu to najlepiej siłownia trening 3x wtygodniu Np fbw co drugi dzień..
Napisano Ponad rok temu
Re: Świeżak na siłce, kilka rad
Spoko nie ma sprawy uluz sobie plan treningowy i wstaw go do oceny zawsze pomożemy coś zmienimy doradzimy jak będzie trzeba pozdrawiam i życzę powodzenia w trenigach