Celem zapoczątkowania przygody z treningami typu FBW jest nabranie masy mięśniowej, chciałbym popracować nad sylwetką, zbudować mięśnie jednak nie chciałbym zalać się tłuszczem, typ sylwetki atletycznej, dotychczas uprawiałem i uprawiam sporty takie jak; koszykówka, nożna, ćwiczenia cardio, abs i nic poza tym. Sprzęt jakim dysponuje to sztangielki regulowane, o ciężar nie problem bo zawsze mogę dokupić. Co polecacie na sam początek, jakieś pomocne rady, wskazówki?
Trening dla początkującego (FBW)
Napisano Ponad rok temu
Nogi - 6s
Plecy - 4s
Klatka - 4s
Barki - 4s
Biceps - 3s
Triceps - 3s
Poszukaj na forum w tematach jakie możesz robić poszczególne ćwiczenia na poszczególne partie z hantlami I uluz plan możesz dać do oceny
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wyczytałem to najlepszą opcją treningów danych partii mięśniowych są dwa ćwiczenia, ani mniej ani więcej żeby też nie przećwiczyć(?)
Co do samego planu to ma on występować w dni takie jak poniedziałek-środa-piątek w seriach takich jak podałeś od 8-12 powtórzeń?
Napisano Ponad rok temu
15-18s Nogi
12-15 Plecy
9-12 Klatka
6- 9 na barki Triceps Biceps
To jest w skali tygodnia wiec ilość serii dzielisz na dni treningowe
I wychodzi Ci mniej więcej ile serii na daną partie masz zrobić danego dnia..
Napisano Ponad rok temu
Celem zapoczątkowania przygody z treningami typu FBW jest nabranie masy mięśniowej, chciałbym popracować nad sylwetką, zbudować mięśnie jednak nie chciałbym zalać się tłuszczem, typ sylwetki atletycznej, dotychczas uprawiałem i uprawiam sporty takie jak; koszykówka, nożna, ćwiczenia cardio, abs i nic poza tym. Sprzęt jakim dysponuje to sztangielki regulowane, o ciężar nie problem bo zawsze mogę dokupić. Co polecacie na sam początek, jakieś pomocne rady, wskazówki?
Najważniejszym elementem, by zacząć swoją przygodę z budową sylwetki, jest stosowanie odpowiednio rozpisanej diety. W zależności od potrzeb i wymagań organizmu, dietetyk dobierze wszelkie proporcje i ilości związane z jedzeniem poprzedzając to badaniami.