Witam mam 16 lat, 64kg wagi oraz 178cm wzrostu trenuje tym planem od 1,5 tyg oraz planuje kupić sobie kreatynę i mam pytanie. Czy ten plan dałby mi efekty w miesiąc + zdrowe jedzenie + kreatyna.
http://www.fabrykasi...w-domu-obwodowy
Plan do oceny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cześć Jesteś jeszcze bardzo młody, każda aktywność siłowa będzie u Ciebie na samym początku widoczna, ale nie osiadaj na laurach. Jeśli chodzi o kreatynę, wstrzymaj się z tym, jedz zdrowo, regularnie, dużo owoców, warzyw i trenuj solidnie a efekty przyjdą same
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Trening ten na początek jak najbardziej okej i na miejscu. Dzięki ćwiczeniom kalisteniki dobrze rozwiniesz ciało i mięśnie do ciezszych prac także duży plus że od tego zacząłeś..
16 lat.. Nie ma sensu faszerować się kreatynami etc w tym wieku. Teraz to tylko dobra dieta + trening.
Co do treningu minimum pół roku postaraj się nim trenować. Ewentualnie pozmieniaj parę ćwiczeń by nie było nudy i cacy.
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Popieram zdanie Ani, kalistenika dla ciebie świetna, wzmocnisz mięśnie, przygotujesz się do ćwiczeń siłowych, efekty w sylwetce również będą nie gorsze niż na siłowni (dopiero zaczynasz) poczytaj sobie także o mięśniach głębkokich, centralnej stabilizacji, rozciąganiu (jest to dla twojego zdrowia by w przyszłości uniknąć kontuzji), co to tej kreatyny... nie potrzebny ci na razie taki bodziec do rozwoju, na początek proponował bym ci około 3 miesiące kalisteniki żeby fajnie przygotować mięśnie do siłowni, później dać mocniejszy bodziec w postaci siłowni, (efekty wciąż będą gwarantuję) pozniej jak będzie wolniej szło, można coś pokombinować i modyfikować plan dietę.. dopiero jak będziesz czuł zastuj proponował bym jakąś krete wtedy... ale na razie poczekaj, młody jesteś, twoje ciało się rozwija, i nie potrzebna ci kreatyna na tym poziomie