Siemanko!
Do wakacji jeszcze 3 miesięce, czy domator, sezonowiec w dobrej formie ma jeszcze jakieś szanse na przyrost masy do wakacji?
Napisano Ponad rok temu
Siemanko!
Do wakacji jeszcze 3 miesięce, czy domator, sezonowiec w dobrej formie ma jeszcze jakieś szanse na przyrost masy do wakacji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poprawić sylwetkę na pewno dasz radę, ale cudów nie spodziewaj, w 3 miesiące jak Shwarzenegger nie będziesz wyglądał.
Czy mogę ćwiczyć w ten spobób?
4 tyg - FBW na siłę
4 tyg - FBW na masę
4 tyg - FBW na rzeźbę
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem próbuj. Jak jeszcze nigdy nie trenowałeś to masz kilka %, że organizm zareaguje na to okej i jakieś efekty będą.. Na jednego to zadziała na drugiego nie zadziała. Także życzę szczęścia
Jeszcze podaj jak zamierzasz trenować w przedstawionych cyklach, bo to też ważna sprawa.
Jeszcze druga sprawa - jak wyglądasz teraz.. Gruby/chudy? Bo jeśli jesteś gruby być może masa nie jest Ci potrzebna tylko 3msc redukcji. Rozumiesz?
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
180cm 58kg 15lat
Czyli raczej wyglądam jak patyk.
Na siłę myślę, że zrobię 5x5 i jakaś pół minutowa przerwa
Na masę 6-8 powtórzeń, 4-5 serii i jakaś pół minutowa przerwa
Na rzeźbę 12-15 powtórzeń, 4-5 serii i pół minutowa przerwa
Napisano Ponad rok temu
Ja też trenuje w domu, efekty są dobre. Szczególnie w porach wieczornych mi sie najlepiej ćwiczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K2W - zobacz czwarty post od góry napisany przeze mnie tu:
http://forum-kultury...e/#entry1451201
Spróbuj autorze tematu zastosować następującą dietę - oblicz sobie tu:
zapotrzebowanie kaloryczne, następnie przyjmij takie proporcje:
20 - 25% białka, 55 - 60 % węglowodanów, 20% tłuszczów
Oczywiście jak pisze %, to chodzi o % z całkowitej kaloryczności diety.
Kaloryczność masz wyliczyć z uwzględnieniem treningów, które będziesz miał
Do tego rób 3x w tygodniu, co drugi dzień trening całego ciała, tj. NÓG, PLECÓW, klatki, barków, ramion, brzucha i pośladków.
Dlaczego NÓG i PLECÓW napisałem wielkimi literami ? Bo nogi i plecy są najważniejsze i to do treningu tych dwóch grup mięśniowych powinieneś się przykładać najmocniej.
Jakby taka dieta nie działała, to zastosuj inne wartości:
1,5 g białka na kg masy ciała, 2 gramy tłuszczu na kg masy ciała, 5 - 7 g węglowodanów na kg masy ciała (lub poprostu tyle węglowodanów ile się zmieści).
Co do Twojego celu:
Pamiętaj jednak, że w kilka miesięcy, to można zrobić jedynie fajną formę, wizualnie niewiele się zmieni - satysfakcjonującą sylwetkę buduje się w conajmniej 2 - 3 lata.
W ciągu pierwszych dwóch lat treningów, o ile będziesz dobrze trenować, dużo i dobrze jeść, a także odpowiednio się regenerować i suplementować masz szansę zwiększać masę w tempie od pół do jednego kg na miesiąc.
Potem po dwóch latach tempo przyrostu spada mniej więcej o połowę.
Powodzenia w treningach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mike Mentzer wyglądał rewelacyjnie jak na gościa, który ćwiczył tak niewielką objętością i zarazem tak małym zakresem powtórzeń.
Jednak najwyraźniej w jego przypadku taki trening sprawdzał się świetnie.
Narazie mam zamiar wrócić na siłownię, a potem mam zamiar po kilku latach regularnych ćwiczeń spróbować treningu o wysokiej intensywności.
Który lepiej wybrać w przypadku bycia naturalem - "Heavy Duty" Mike'a Mentzera, czy "Blood and Guts" Doriana Yatesa ?
Napisano Ponad rok temu
3 miesiące przy budowaniu masy mięśniowej to bardzo mało, oczywiście poprawisz sylwetkę, ale jak zostało już wspomniane - nie będzie cudów - pracuj wytrwale dalej nawet po wakacjach już.
www.warhouse.pl
Jesteśmy oficjalnym dystrybutorem marek Venum, Hayabusa, Pit Bull West Coast, Bad Boy, Top King, Twins Special i wielu innych.
Napisano Ponad rok temu
Sorka dopiero teraz odpisuje. Ogólnie ciężko mi powiedzieć. Mentzer'a się uważa za pierwszą osobę stosującą insulinę jako doping, choć nie jest to udowodnione, ale nawet widać po diecie. Od niego zaczęła się era wysokowęglowodanowych diet. Dorian z tego co wiem po części wzorował się na Mentzer'ze jeśli chodzi o trening choć sam insuliny niby nie brał. Na filmie przyznał się do dopingu, z tego co mówił na prawdę mało środków i małe dawki brał, myślę że nie kłamał bo i po co skoro publicznie się przyznałMike Mentzer wyglądał rewelacyjnie jak na gościa, który ćwiczył tak niewielką objętością i zarazem tak małym zakresem powtórzeń.
Jednak najwyraźniej w jego przypadku taki trening sprawdzał się świetnie.
Narazie mam zamiar wrócić na siłownię, a potem mam zamiar po kilku latach regularnych ćwiczeń spróbować treningu o wysokiej intensywności.
Który lepiej wybrać w przypadku bycia naturalem - "Heavy Duty" Mike'a Mentzera, czy "Blood and Guts" Doriana Yatesa ?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o trening Mike'a Mentzera lub Doriana Yatesa, to Maciej S. znany jako Knife kiedyś napisał tak:
Możesz robić taki trening, ale w ograniczonym zakresie pod względem intensywności. Często nie da rady wyrobić z regeneracją przy wstępnym zmęczeniu i na dodatek ćwiczeniu do załamania. Zresztą podobnie rozbrajają mnie osoby które myślą, że da się trzaskać przysiady 7x w tygodniu. Da się, do czasu. To plany wręcz klasyka pisana pod farmację.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Knife ma na prawdę dużą wiedzę i doświadczenie, ale też nie jest nieomylny. Jak kiedyś widziałem jego analize badania z ncib (czy jakoś tak)na temat testosteronu myślałem, że jebne...
Mam taką prośbę - jeśli znajdziesz tą jego analizę badania z serwisu ncbi na temat testosteronu, to albo podaj linka w tym temacie albo w prywatnej wiadomości, z chęcią poczytam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ncib ogólnie są badania sponsorowane. Jak nieraz zobaczysz np badanie na temat białka okazuje się, że jest ono sponsorowane przez firmę sprzedającą nabiał czy produkującą odżywki, a to już samo w sobie daje do myślenia. Dodam że za konkretne badania konkretnie się płaci
Pisał o tym Frederic Delavier w swojej książce "Suplementy żywnościowe dla sportowców", że były prowadzone badania, które udowodniły, że nabiał ułatwia redukcję tłuszczu, ale jak napisał w swojej książce później okazało się że te badania były sponsorowane przez branżę mleczarską.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Kiedy ciało woła: Dość! Regeneracja mięśniRegeneracja |
Artykuły i Ciekawostki |
|
|
||
Ciało w spoczynku |
Artykuły i Ciekawostki |
|
|
||
Odnaleziono ciało Madzi z Sosnowca - matka przyznała się do winy ! |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
koleś prostym kawałkiem umie się ustawić panny by mu wszytko dały - cały sylwester tylko to leciało |
Filmy |
|
|
||
Model - muskularne, wyrzeźbione ciało GDAŃSK |
Ogłoszenia/reklama |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu