Witam jakiś tydzień temu podczas pracy fizycznej poczułem silny ból w mostku byłem u lekarza dał leki bol minął ale od tamtego czasu wystarczy ze przejdę 100/ 200 m i serce bije jak potłuczone oraz czuje silny bol po prawej stronie pod żebrami coś jakby kolka. Możecie coś poradzić ?
Zmęczenie i ból
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niezwłocznie skontaktowałbym się z lekarzem, podejrzewam że lekarz dał leki nieco wyciszające nieco pracę serca bądź obniżające ciśnienie. Problemy krążeniowe często nasilają się w trakcie intensywnej pracy przez wzmocnienie przepływu krwi. Moim zdaniem nie ma co czekać .
Użytkownik Abetalipoproteinemia edytował ten post Ponad rok temu
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Niezwłocznie skontaktowałbym się z lekarzem, podejrzewam że lekarz dał leki nieco wyciszające nieco pracę serca bądź obniżające ciśnienie. Problemy krążeniowe często nasilają się w trakcie intensywnej pracy przez wzmocnienie przepływu krwi. Moim zdaniem nie ma co czekać .
Bylem u lekarza powiedział ze z sercem w porządku i dał mi leki przeciw skurczą ( Spasmolina )
Pomogłem ? Liczę , że się odwdzięczysz i dasz " Strzałę "
Napisano Ponad rok temu
Wobec tego szukałbym przyczyny w odcinku piersiowym kręgosłupa, może podczas pracy fizycznej doszło do nadmiernego przeciążenia którejś części grzbietu i powoduje to ból rzutowany w klatce piersiowej.
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie,ze problem tutaj może być własnie bardziej z kręgosłupem. Jesli chodzi o serce to ból czuje się trochę inaczej ( nie w mostku ale niżej w okolicach brzucha czy przepony).
Jesli nadal Ci nie przejdzie to najsensowniej będzie pogadać sobie z innym lekarzem. Bo ten to sobie trochę olewa
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie,ze problem tutaj może być własnie bardziej z kręgosłupem. Jesli chodzi o serce to ból czuje się trochę inaczej ( nie w mostku ale niżej w okolicach brzucha czy przepony).
Jesli nadal Ci nie przejdzie to najsensowniej będzie pogadać sobie z innym lekarzem. Bo ten to sobie trochę olewa
Poszukaj w swoim mieście bądź okolicach osteopaty - niejednokrotnie problemy w obrębie jamy brzusznej i narządów wewnętrznych mogą powodować rzutowane objawy w innych obszarach naszego ciała.