Trawienie białka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie, czy trenujesz?
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego kupiłeś białko w aptece ? Czy to była odżywka białkowa ? Jeśli jesteś osobą uprawiającą sport, to powinieneś kupować odżywki w sklepach z suplementami i odżywkami dla sportowców.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego kupiłeś białko w aptece ? Czy to była odżywka białkowa ? Jeśli jesteś osobą uprawiającą sport, to powinieneś kupować odżywki w sklepach z suplementami i odżywkami dla sportowców.
Dokładnie, mnie tak samo to dziwi - kupowanie białka w aptece.. Teraz przeważnie w każdym mieście znajduje się minimum jeden sklep sportowy.. A może to były tzw nutridrinki?
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Przewagą odżywek białkowych ze sklepów z suplementami i odżywkami jest to, że zazwyczaj jeśli kupi się produkt dobrej jakości, to ma on dość mało laktozy (WPC) lub nawet prawie wcale nie ma laktozy (WPI).
Dzięki temu tego typu odżywki są dobrze tolerowane praktycznie przez wszystkich stosujących.
Nawet jak ktoś z jakichś względów nie może stosować WPC lub WPI, to zawsze zostaje np. odżywka z białka jajecznego (bardzo wartościowa) lub białka wołowego (nieco mniej wartościowa).
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o białku aptecznym ;o Również polecałbym tutaj raczej białko od którejś z firm suplementacyjnych.
Napisano Ponad rok temu
Chodzi chyba o Protifar i nie jest to wcale środek regulujący cokolwiek.
Puryści kulturystyki mogliby zajrzeć na kartę produktu, wygląda bardzo ciekawie. Nie dokopałem się do składu protein, ale skoro jest to suplement w wypadku hipoproteinemii to powinien być ok.
Jeśli już miałbym komuś ufać, to wolę z apteki.
is where you're not"
Mark Bell