Szybkie pytanko. Czy jeżeli dzisiaj wieczorem zrobię shakea z jajek, mleka i innych składników, to rano będzie on nadawał się jeszcze do spożycia? Chodzi mi o przechowywanie w lodówce ofc.
Użytkownik PaulG edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik PaulG edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem pewien na 100%, ale takie rzeczy najlepiej spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Inna sprawa, że białko z jaja surowego gorzej się przyswaja niż z jaja ugotowanego czy usmażonego.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie, moim zdaniem nie warto miksować surowych jaj, lepiej zjedz je osobno i wtedy przy okazji zniknie problem z przechowywaniem szejka ![]()
Napisano Ponad rok temu
1) Również jestem zdania, że takowy szejk najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu. No maks godzinę po jeżeli trzymamy go w lodówce
2) Też zgadzam się, że surowe jajka to kiepski pomysł. Co więcej, o wiele łatwiej nabawić sie salmonelli.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Oprócz ryzyka salmonelli zwróć uwagę na zawartość awidyny w surowych jajkach. Awidyna jest substancją antyodżywczą.
Napisano Ponad rok temu
Oprócz ryzyka salmonelli zwróć uwagę na zawartość awidyny w surowych jajkach. Awidyna jest substancją antyodżywczą.
Niemniej jednak salmonelle postawiłbym na pierwszym miejscu, bo jej "odczuwalność" jest znacznie częstsza ![]()
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
Przykladowe Cyklena mase, rzezbe, sile etc / koszty cykli |
Dzienniki treningowe |
|
|
||
Miecz i cywile... |
WALKA NOŻEM, BROŃ |
|
|
||
How much, czyli ile za ta przyjemność ? :) |
AIKIDO |
|
|
||
PRIDE BUSHIDO 13 - WYNIKI - SPOILER!!! |
MIXED-MA |
|
|
||
Painkiller Resurrection (Trailer) |
Rozmowy nie na temat |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
Matt Damnati - Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu