Szybkie pytanko. Czy jeżeli dzisiaj wieczorem zrobię shakea z jajek, mleka i innych składników, to rano będzie on nadawał się jeszcze do spożycia? Chodzi mi o przechowywanie w lodówce ofc.
Użytkownik PaulG edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik PaulG edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem pewien na 100%, ale takie rzeczy najlepiej spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Inna sprawa, że białko z jaja surowego gorzej się przyswaja niż z jaja ugotowanego czy usmażonego.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie, moim zdaniem nie warto miksować surowych jaj, lepiej zjedz je osobno i wtedy przy okazji zniknie problem z przechowywaniem szejka
Napisano Ponad rok temu
1) Również jestem zdania, że takowy szejk najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu. No maks godzinę po jeżeli trzymamy go w lodówce
2) Też zgadzam się, że surowe jajka to kiepski pomysł. Co więcej, o wiele łatwiej nabawić sie salmonelli.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Oprócz ryzyka salmonelli zwróć uwagę na zawartość awidyny w surowych jajkach. Awidyna jest substancją antyodżywczą.
Napisano Ponad rok temu
Oprócz ryzyka salmonelli zwróć uwagę na zawartość awidyny w surowych jajkach. Awidyna jest substancją antyodżywczą.
Niemniej jednak salmonelle postawiłbym na pierwszym miejscu, bo jej "odczuwalność" jest znacznie częstsza
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
l-karnityna pomoze?? |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
spyderfly kiedy gdzie i za ile ??? |
MAGIA STALI |
|
|