Witam, jak gram mecze piłkarskie i mam pytanie czy jest sens brać białko czy kreatynę przed meczem jak chodzę na siłownię 3x w tyg ?
Białko ?
Napisano Ponad rok temu
Jesli chcesz brac tylko przed meczem to nie ma sensu.
Bialko sluzy do uzupelnienia brakow w dieie lub w naglych przypadkach kiedy nie mamy mozliwosci dostarczenia bialka z zarcia.
Efekty brania krety 1-2 razy w tygodniu ( nie wiem ile razy grasz ? ) beda raczej mizerne..
Napisano Ponad rok temu
Jesli chcesz brac tylko przed meczem to nie ma sensu.
Bialko sluzy do uzupelnienia brakow w dieie lub w naglych przypadkach kiedy nie mamy mozliwosci dostarczenia bialka z zarcia.
Efekty brania krety 1-2 razy w tygodniu ( nie wiem ile razy grasz ? ) beda raczej mizerne..
Co niedziele + treningi na tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz stosować białko to raczej po treningowo, zarówno na lekką odnowę lecz przede wszystkim w celu uzupełnienia diety. Nie wiem jak wygląda Twój plan żywieniowy i cała sprawa związana z dietą, także ciężko powiedzieć czy jest Ci potrzebne czy nie.
Jeżeli grasz treningi to odpuściłbym kreatynę. Skupiłbym się na beta-alaninie oraz vitargo, które z pewnością sprawdzą się w przypadku gry w piłkę. Dorzuciłbym BCAA do tego wszystkiego. Z kretą możesz jeszcze poczekać.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz stosować białko to raczej po treningowo, zarówno na lekką odnowę lecz przede wszystkim w celu uzupełnienia diety. Nie wiem jak wygląda Twój plan żywieniowy i cała sprawa związana z dietą, także ciężko powiedzieć czy jest Ci potrzebne czy nie.
Jeżeli grasz treningi to odpuściłbym kreatynę. Skupiłbym się na beta-alaninie oraz vitargo, które z pewnością sprawdzą się w przypadku gry w piłkę. Dorzuciłbym BCAA do tego wszystkiego. Z kretą możesz jeszcze poczekać.
aha ciekawi mnie te beta, no bo kolega coś brał przed meczem i ło myślę walnę sam białko ciężko się biegało nie czułem się na siłach Kreatynę tylko biorę kiedy chodzę na siłownię i w dni nie treningowe białko tak jak mówili jest po to by uzupełnić braki w diecie.
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Kreatyne stosuje sie cyklicznie !
Lepiej nie spozywaj jej wcale.
Co do suplementow strikte przed meczem polecilbym FireWorks z firmyScitec Nutrition. Swietnie sie wkreca dopiero po rozpoczeciu wysilku.
Napisano Ponad rok temu
aha ciekawi mnie te beta, no bo kolega coś brał przed meczem i ło myślę walnę sam białko ciężko się biegało nie czułem się na siłach Kreatynę tylko biorę kiedy chodzę na siłownię i w dni nie treningowe białko tak jak mówili jest po to by uzupełnić braki w diecie.
Nic dziwnego, że czułeś się ciężko. Białko ma za zadanie stłumić uczucie głodu i jakby nie patrzeć, organizm potrzebuje czasu na jego strawienie. Dlatego jak wcześniej wspomniałem, decydując się na jego suplementację stosuj tylko po treningowo.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ