Wpadłem na pomysł że do końca sierpnia zrobię co się da za pomocą: własnego ciała, siłowni na dworze oraz tego co mogę zbudować w domu a od sierpnia wkońcu ruszę na siłkę! Ale że kompletnie nie mam doświadczenia zwracam się do was z prośbą o pomoc. Nie mam pojęcia za bardzo co odrzucić i na jakie jedzenie się przerzucić oraz jak stworzyć sobie plan treningowy na to czym dysponuje.
Dodam że wczoraj stworzyłem sobie sztangę do ćwiczenia bicepsu z kija od miotły oraz dwóch 6 litrowych butelek, więc jakieś 12 kg, więc już coś mam. Jeżeli wiecie co jeszcze mogę sam zrobić proszę o rady. Do września chciałbym zrobić jak najwięcej masy mięśniowej oraz poprawić swoją siłę. Wstyd się przyznać, ale tak z marszu zrobię ledwo max 10 pompek nie wiem czy długość rąk się jakoś na to przekłada, ale wątpię
Najbardziej zależy mi na klatce piersiowej, bicepsie i tricepsie, ale wiadomo lepiej żeby reszta tez specjalnie nie odstawała, zwłaszcza nogi - nie chce wyglądać jak bocian
Załączam zdjęcie mojej sylwetki, jeszcze raz dodam że nigdy nie ćwiczyłem i nie jadam specjalnie zdrowo. Ale może warto zaznaczyć że stosunkowo często gram w piłkę nożną. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
Pozdrawiam Dłuugi!