Witam, nie wiem czy tutaj będzie odpowiedni dział na ten temat, jeśli nie to przepraszam
Chciałbym zacząć ćwiczyć, może nie od nowa bo już kiedyś miałem epizod z podciąganiami, pompkami, siłownią i dość dużo pływałem, niestety zaniedbałem to mocno ostatnio dlatego chciałbym wrócić. Dodam że chcę łączyć trening z ciężarami z street workoutem, który jako sport bardzo mnie zaciekawił A więc do rzeczy, oto moje plany:
Street workout
1. Półpistolety z asekuracją 3 serie / Wznosy bioder - tutaj będę utrudniał ćwiczenie np. wykonywanie tego jednonóż itd 2 serie
2. Podciąganie nachwytem - szerokość barków - drabinka
3. Pompki klasyczne - drabinka
4. Pompki pike - drabinka
5. Podciąganie wąskim podchwytem - drabinka
6. Na triceps nie wiem za bardzo co wybrać Pompki w podporze tyłem, pompki diamentowe, chyba że jeszcze coś innego. Wiem że dipy to podstawa ale na razie brakuje mi możliwości ich robienia
7. Sylwetki gimnastyczne jako ćwiczenia na brzuch
Ciężary
1. Przysiad bułgarski 3 serie / Zakroki 2 serie
2. Wiosłowanie podchwytem 4 serie
3. Wyciskanie hantli poziomo 4 serie
4. Wyciskanie żołnierskie 3 serie / Wznosy bokiem 2 serie
5. Uginanie przedramion ze sztangą 3 serie
6. Prostowanie przedramienia w opadzie 3 serie
7. Wypchnięcia miednicy w górę 3 serie / Plank 2 serie
Ćwiczę w domu, jakiś czas temu uzbierało się trochę sprzętu. Jednak kiedyś skończy mi się możliwość progresji i pójście na siłownie będzie niezbędne, ale póki co nie myślę o tym - sprzętu mam na kilka ładnych miesięcy zaczynając z zerowego poziomu. Podobnie ma się ze street workoutem, zrobi się cieplej i będę szukał placyku w mojej okolicy gdzie nie będę miał już żadnych ograniczeń Zakres powtórzeń - 12 w serii jest odpowiedni? Prosiłbym o ocenę planów jak i zakres serii w poszczególnych ćwiczeniach, z góry dzięki
Użytkownik Novy edytował ten post Ponad rok temu