Witam wszystkich forumowiczów rozpoczynam swoją przygodę z ćwiczeniami i siłownią tak na poważnie (wcześniej trochę ćwiczyłem, ale bardziej tak amatorsko ) i mam kilka pytań. Planuje rozpocząć trening FBW i Cardio.
Taki pewnie będzie mój plan treningowy FBW:
Trening A
Nogi:
Przysiad ze sztangą 3 sek.
Plecy:
Wiosłowanie sztangi 3 sek.
Klatka piersiowa:
Wyciskanie sztangi na płasko 3 sek.
Barki:
Wyciskanie sztangi zza głowy 3 sek.
Triceps:
Pompki na poręczy 3 sek.
Biceps:
Uginanie ramion ze sztangą 3 sek.
Trening B
Nogi:
Przysiady ze sztangą 2 sek.
Uginanie nóg w leżeniu 2 sek.
Plecy:
Martwy ciąg 2 sek.
Podciąganie na drążku 2 sek.
Klatka piersiowa:
Wyciskanie hantli na skosie 3 sek.
Barki:
Wyciskanie hantli 3 sek.
Triceps:
Prostowanie ramion na wyciągu 3 sek.
Biceps:
Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 3 sek.
Jest to przykład treningu ułożony przez trenerów Fabryki siły i pewnie nic w nim nie zmienie te ćwiczenia będę wykonywał we wtorek-czwartek-sobote, tak jak opisuje to artykuł.
Oprócz tego chciałbym "jeździć" czy tam biegać na orbitreku 6 razy w tygodniu.
I tak w dni treningowe po jakieś 30 min no i oczywiście jakies drobne rozciąganie po treningu, a w dni nie trenigowe po 45-60 min i pożądne rozciąganie.
Do tego wszystkiego oczywiście odpowiednia dieta, którą układam z pomocą znanej App na Androida (nazwy nie pisze bo nie wiem czy można ) no i odpowiednia suplementacja.
Z supli posiadam:
BCAA, Białko, Witaminy, Thermo-speed, teraz właśnie skończyłem cykl Kreatyny, więc kolejny zacznę dopiero za miesiąc.
Za cel postawiłem sobie zbudowanie i wyrzeźbienie mięśni i spalenie tkanki tłuszczowej (głównie z brzucha i okolic ud)
Czy to odpowiedni trening, czy może coś powinienem zmienić? Czy tak częste ćwiczenia Cardio to dobry pomysł, czy zmniejszyć ich ilość? Proszę o radę