Więc może słowami wstępu .
Mam w tym roku 18 lat. Na ogół jakoś nie przejmowałem się ćwiczenie ewentualne kolarstwo, ale tylko amatorka.
Jestem strasznie szczupły przez moją przemianę materii bo przy jakiś 178cm mam zaledwie 55kg.
Postanowiłem w dniu dzisiejszym gdy do was to piszę wziąć się za siebie.
Zakupiłem atlas FUNFIT ARROW II , który maksymalny odczuwalny ciężar ma to 93,4kg.
Chciałbym rozpocząć ćwiczyć zaraz po tym jak przyjedzie.
Tutaj 2 ważne fakty:
Po 1 chciałbym przybrać trochę na masie ( nie mówcie mi o jakiś dietetykach bo niestety kasy na to nie mam z powodu że chodzę jeszcze do szkoły). Pracuję weekendowo jakies 3-4 stówki na miesiąc wychodzą. Nie mam bladego pojęcia jak przybrać masy. Mam bardzo szybką przemianę materii i mimo że jem naprawdę dużo nie mogę przytyć.
Po 2 ćwiczenie na samym atlasie. Czytałem wiele "poradników" jak ćwiczyć ale każdy był inny ze względu na budowę ciała itp. Wiec tutaj jest również pytanie czy dałoby radę ułożyć jakiś plan treningowy dla mnie.
Codziennie jestem w domu około godziny 16 ze szkoły. Piątek pracuję od 17-22 więc ten dzień odpada. Natomiast sobota to tylko 8h pracy wiec nieważne czy rano czy wieczorem mogę ćwiczyć.
Jestem otwarty na wasze porady i szczerze dziękuję za zainsteresowanie się moją sytuacją/ osobą
Edit1: Sprawdziłem datę dostarczenia Atlas będzie 7 kwietnia więc miałbym trochę czasu na masę
Użytkownik AceSlay edytował ten post Ponad rok temu