Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Planuję w najbliższym czasie rozpocząć pracę nad własnym ciałem dając mu trochę ruchu i zmieniając swoje nawyki żywieniowe. W ostatnim czasie zaniedbałem całkowicie swój organizm głównie przez pracę. Nieregularne posiłki, brak ruchu spowodowały, że stałem się aktywnym użytkownikiem kanapy w domu Sprawdziłem dodatkowo swoje BMI i wychodzi, że mam nadwagę (przydało by się spalić co najmniej 7 kg). Chciałbym to wszystko zmienić. Być może jestem w błędzie ale sądzę, że zmiana diety i wprowadzenie regularnych posiłków w połączeniu z wysiłkiem fizycznym nie tylko poprawi moją kondycję ale przede wszystkim pozwoli normalnie funkcjonować i mieć lepsze samopoczucie. Jest to mój główny cel. Na drugim miejscu jest ewentualne uzyskanie odpowiedniej sylwetki, bez oponek itp., co zakładam, że będzie szło w parze wraz ze spadkiem wagi i zmianą diety. Do tej pory niestety moja aktywność fizyczna ograniczała się do sporadycznych wizyt na basenie, a w ostatnim czasie tą aktywność ograniczyłem praktycznie do zera. Niestety ale brak odpowiedniej wiedzy i czasu na jej pozyskanie, powoduje, że chciałbym skorzystać z planów treningowych i diety oferowanych przez Fabrykę Siły. Znalazłem dzisiaj dodatkowo artykuł dotyczący suplementu Trizer i oferowanej przez nich opcji zakupu produktu wraz z dietą. Nie wiem za bardzo w którym kierunku powinienem iść. Czy wspomagać się suplementami i dietą oferowaną przez Trizer a dodatkowo wykupić plan treningowy od Fabryki Siły? Czy może jednak skupić się wyłącznie na diecie i treningach bez wspomagaczy. Nie chciałbym wydawać kupę kasy co oczywiście było by pewną motywacją ale chciałbym po prostu osiągnąć swój cel w sposób racjonalny. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady.