Witam zależy mi na poprawię ilości podciągnięć obecnie wykonuje 21-22 powtórzenia. Trenuje 7 razy w tygodniu poniedziałek właśnie drążek wtorek-czwartek trening siłowy dipy,pompki(różne rodzaje), piątek znowu drążek+ pon-piątek trening brzucha typu wznosy nóg do 90, kolan do klatki, pozycja hollow body, brzuszki z obciążeniem,planki,l-sit holdy,wolne opuszczanie nóg w dragon fladze( nie jestem w stanie wracać do pozycji startowej mięśniami brzucha). W Sobotę pływam a w Niedzielę trening nóg. Dodatkowo biegam 3 razy w tygodniu. Mam 3 pytania:
1)czy istnieje jakaś lepsza metoda na zwiększenie powtórzeń w podciąganiu obecnie mój trening polega na:
-max z obciążeniem 15 kg(obecnie 12 podciągnięć)
-30s przerwy i (max) normalne podciągnięcia 30s przerwy (max) negatywy 30s przerwy (max)podciągnie z wybiciem i (max) australijskie.Wykonuje takich 5 serii odpoczywają 2 minuty między nimi( tym sposobem udało mi się uzyskać 21-22 powtórzenia ale dalej brak progresu chciałbym osiągnąć 25-26 gdyby udało się iść do góry o 1 co miesiąc było by super).
2) czy nie lepiej by było połączyć trening na drążku z treningiem siłowym (dipy, pompki). Tutaj muszę zaznaczyć, że po podciąganiu jestem strasznie zmęczony i nie wiem czy dalszy trening będzie efektywny ewentualnie mógłbym robić brzuch między drążkiem a dipami.
3) czy w dragon flagach powinienem używać rąk? Jak wzmocnić brzuch do wykonania wznosów prostych nóg do drążka(obecnie wykonuje takie 2-3 dobre powtórzenia). Trzymam dietę polegającą na 90% jedzeniu czysto i 10% przyjemności jem 2g białka na kilogram masy ciała.
Użytkownik elmagico edytował ten post Ponad rok temu