Witam. Trzy miesiace temu stwierdzono u mnie zakrzepice zyły podkolanowej. Dostałem ją po uderzeniu w czasie meczu pilki nożnej i później nie zadbałem o profilaktyke po uderzeniu. Od razu poszedłem do specjalisty który zalecił mi lek 1x dziennie 20mg xarelto który dozrzedza krew + pończochy uciskowe. Po ponad 2,5 miesiacach (2 tygodnie temu) byłem do kontroli. Po badaniu USG lekarz stwierdził ze po zakrzepie nie ma sladu, żyły sa w 100% drożne i nie ma problemu z zastawkami i przepływem krwi. Przechodząc do sedna sprawy. Zapytałem lekarza co ze sportami, odpowiedział ze piłka nożna odpada jeszcze na conajmniej miesiac bo tyle mam jeszcze brac lek a siłownia raczej tylko na własnym cięzarze. Miał ktos podobny problem i mógllby sie wypowiedziec ? Pozdrawiam
Zakrzepica
Napisano Ponad rok temu
Zakrzepica to nie przelewki dlatego poleciłbym słuchać lekarza niż próbować czegoś na własną rękę. nietrudno o rozwój obrzęku limfatycznego, który stanowi naprawdę wielki problem czy nawet niekiedy zagrożenie życia.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za rade Zrobilem do tej pory 3 treningi ale odpuszczam do momentu aż bede miał pewność ze wszystko jest ok. Czy "zakwasy" lub mikrouszkodzenia maja jakis wpływ na uklad limfatyczny ?
Napisano Ponad rok temu
Wzrost napięcia tkankowego spowodowanego wysiłkiem fizycznym może doprowadzić do zaostrzenia objawów. Nie bez powodu kobiety ciężarne, u których zakrzepica to jedna z głównych chorób jakie mogą się pojawić, opierają swoją gimnastykę o delikatny i nieprzesadny trening dystalnymi częściami kończyn. Co więcej, ćwiczenia z obciążeniem powodują wzrost przepływu krwi co również może spowodować wzrost ryzyka rozwoju obrzęków.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mam wysoki cholesterol, ratunku
- Ponad rok temu
-
Oberwanie torebki stawowej w łokciu:
- Ponad rok temu
-
Przysiady ze sztangą.