Witam. Chciałbym Was zapytać o rade jako osoba niedoświadczona w treningach itd. Mam 26 lat, ważę 70kg. Trenuję piłkę nożną 3x w tygodniu i 3x w tygodniu chodzę na siłownię. Chciałbym przytyć tak do 80kg. Wiele razy już miałem epizody na siłowni ale nigdy nie mogłem wytrwać dłużej niż miesiące, teraz chce żeby było inaczej. Mój główny powód aby nabrać masy to tatuaż, który chcę zrobić od dłuższego czasu ale nie na tak chudą rękę jak teraz. Planuje wspomagać się kreatyną, białkiem oraz BCAA ale najważniejsza jest dieta. Wiem, że nie utrzymam typowo sportowej diety bo nie lubię wielu składników ( rodzynki itd ) oraz nie będę kupował miliona różnych potraw. Tak wygląda moja amatorska dieta ( jeśli można to tak w ogóle nazwać ) na ten moment:
Rano przed praca na śniadanie:
Omlet z 4 całych jaj + 80g płatków owsianych, omlet polany serkiem straciatella oraz obłożony bananem.
W pracy odpowiednio o 11, 13 oraz 15 rozłożone na 3 posiłki 2 torebki ryżu oraz 500g kurczaka.
Po pracy przed treningiem jakiś twarożek + banan
Po treningu jakiś twarożek lub jakiś tuńczyk z puszki
Na noc przed snem cokolwiek żeby tylko dobić trochę kalorii.
Do kurczaka z ryżem dołożę pomidora z ogórkiem lub jakąś suróweczkę. Każda porada będzie dla mnie bardzo ważna. Z góry dziękuję.