Witam Serdecznie!
Mam 22 lata, 85kg wagi i 175cm wzrostu.
Moim celem jest redukcja tkantki tłuszczowej do poziomu, który pozowli pozniej na eketywniejsze budownie masy mięśniowej.
Przyjaciel z siłowni polecił mi swoja diete ułożona przez trenera personalnego. Wyglada ona tak:
B - 180:5 = 30,40,40,40,30 720kcal W – 80g:4=20,20,20,20 320kcal T - 84g:4=21,21,21,21 760kcal
1.
A. Jajecznica: 3 całe jaja + 3 białka jaj + warzywo ( przed śniadaniem małe jabłko )
B. OMLET : 3 całe jaja + 2/3 miarki odżywki białkowej + małe jabłko ( może być inny owoc do omleta)
C. 150g twarogu + łyżeczka oliwy z oliwek od herbaty + 30g migdałów + warzywo
D. 150g ryby ( tuńczyk, łosoś, dorsz, tilapia … ) + 30g migdałów + warzywo
2. 200g piersi z kurczaka + 25g ryżu/makaronu/kaszy jaglanej + warzywo + 42g migdałów lub dodaj do posiłku 21g oliwy z oliwek
3. 200g piersi z kurczaka + 25g ryżu/makaronu/kaszy jaglanej + warzywo + 42g migdałów lub dodaj do posiłku 21g oliwy z oliwek
4. 200g piersi z kurczaka + 25g ryżu/makaronu/kaszy jaglanej + warzywo + 42g migdałów lub dodaj do posiłku 21g oliwy z oliwek
5. A. Jajecznica: 3 całe jaja + 3 białka jaj + warzywo ( przed śniadaniem małe jabłko ) + 50g pieczywa razowego
B. OMLET : 3 całe jaja + 2/3 miarki odżywki białkowej + małe jabłko ( może być inny owoc do omleta) + 33g płatków owsianych
C. 150g twarogu + łyżeczka oliwy z oliwek od herbaty + 30g migdałów + warzywo + 50g pieczywa razowego
D. 150g ryby ( tuńczyk, łosoś, dorsz, tilapia … ) + 30g migdałów + warzywo + 50g pieczywa razowego
Nie wiem, w którym momencie przeoczyłem jakąś wazna informacje. Idąc rozumowaniem, że na redukcji obliczamy zapotrzebowanie i obcinamy na poczatku 200 - 300kcal wychodzi mi:
2058 x 1,5 = 3087 - 200= 2887kcal
Dlaczego jest tak duza rozbierzność w kaloriach w roznych dietach. Jak przegladam forum to duzo osob wazacych 85kg ma diete z mniej niz 2000kcal.
Proszę wyprowadzcie mnie z błędu, lub douczcie jak to interpretować i jaką wiedze przeoczyłem. Możecie od razu podpowiedzieć, który próg kaloryczy wybrać.