Skocz do zawartości

Zdjęcie

Proble z kaloriami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

Dobies993
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna
  • Staż [miesiące]:12
  • Wzrost [cm]:179
  • Biceps [cm] :35
  • Pas [cm]:85

Napisano Ponad rok temu

Proble z kaloriami

Witam,

jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość :)

We wrześniu po miesięcznej przerwie postanowiłem zapisać się na siłownie. Moim celem była porządna redukcja ,a po redukcji wiadomo masa :) Gdy zaczynałem na wagę wnosiłem 95kg, w pasie było 97cm. Dietę ułożył mi wujek który po prostu ma takie hobby i się tym interesuje. Dietę mam ułożoną na 1900 kcal (wiem, wiem mało ale powoli :)) Na siłownie chodzę 3x w tygodniu. Do zmiany czasu na zimowy robiłem 3x w tygodniu interwały na świeżym powietrzu. Teraz zanim przyjdę z pracy jest ciemno a ,że mieszkam na wiosce zabitej dechami więc nie ma gdzie biegać po ciemku. W tym momencie wazę 83,8 kg w pasie jest 85 cm. Waga średnio na tydzień schodzi tak pół kilo, w pasie ok cm. Jestem strasznym endo, zawsze nosiłem balast w postaci zbędnego tłuszczu.

I teraz problem :)

Waszym zdaniem jeżeli waga nie stoi, w pasie cały czas schodzi to czy powinienem podnosić kcal w diecie ???

• 0

aniajlover
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 3342 postów
253
Wyśmienita
  • Zainteresowania:Kulturystyka naturalna, fitness,body-building kobiet, dieta LC, LCHF,
  • Staż [miesiące]:nadal coraz więcej
  • Klatka piersiowa [cm]:75
  • Pas [cm]:60
  • Udo [cm]:48
  • Waga [kg]:46

Napisano Ponad rok temu

Re: Proble z kaloriami

Witaj

To zależy od Twojego celu. Jeśli teraz masz w planach masę to możesz dodać 100kcal itd. ale jeśli chcesz jeszcze redukować to po prostu ciągniesz na tej kaloryce jakiej jesteś nadal.

• 0

„Be strong, u never know who you are inspiring”

Dobies993
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna
  • Staż [miesiące]:12
  • Wzrost [cm]:179
  • Biceps [cm] :35
  • Pas [cm]:85

Napisano Ponad rok temu

Cześć aniajlover,

Jeszcze chcę redukować. Chodzi mi o to czy to jest zdrowe przyjmowanie tak małą ilość kcal ??? Na razie jest wszystko ok. Waga schodzi w pasie schodzi ale czy na przyszłość nie nabawię się jakiś większych problemów ze zdrowiem ??

• 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
388
Wyśmienita
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Jeżeli widzisz, że obwody lecą bez kosztów utraty masy to masz dobry moment który warto wykorzystać :) Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie by dalej bazować na wspomnianych 1900 kcal, no chyba że czujesz się nieco gorzej to jak najbardziej trzeba podbić kalorykę. Dodam też abyś nie przesadzał z wysiłkiem fizycznym, lepiej powoli a zdrowo aniżeli szybko i przesadnie ;).

• 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ