Witam,
na Forum jestem zupełnie nowy ale liczę na pomoc pomimo braku znajomości
Na początek o mnie: Na siłowni trenuję już ok. 10 lat (mam 31) ale zawsze skupiałem się tylko na treningu (2-3xtyg.) a moje odzywianie i picie pozostawiały wiele do życzenia. Jestem osobą z predyspozycją do posiadania brzuszka a więc wyszło jak wyszło. Mięśnie są średnie a poziom tkanki tłuszczowej daleki od olimpijskiego.
W tym roku postanowiłem wprowadzić zmianę. Trenuję na siłowni 3xtyg. i biegam 2xtyg. Od stycznia zgubiłem 3 kg brzucha (2,5 miesiąca brałem L-karnitynę). Wprowadziłem dietę i odstawiłem Alkohol.
Chciałbym zredukować tkankę tłuszczową ale przy tym popracować nad siła, wytrzymałością i poprawić regenerację. Masa mięśniowa też nie byłaby zła. Wiem, że pewnie wszystkiego się nie da ale może coś znajdziemy.
Do diety chciałbym wprowadzić suplementy i tu proszę o pomoc. Szukałem na róznych forach ale najwyżej znajduję porównania kilku suplementów a nie całe propozycje. Z tych urywków ywbrałem poniższe. Proszę o inf jeśli coś jest niepotrzebne/wyklucza się albo jeśli coś trzeba dołożyć oraz o informację jak i kiedy brać oraz ew. o nazwy produktów do kupna.
- Glukozamina na stawy
- Monohydrat kreatyny w ciągu dnia
- BCAA (połowa na 30 min przed treningiem i reszta po)
- Białko po treningu
- ZMA przed snem
Z góry dziękuję za pomoc. Niech Bóg Wam w życiówkach wynagrodzi!