Jaja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Całe jajka to bardzo dobre źródło białka i tłuszczu sam czasami jem nawet 12 jaj dziennie i nic mi nie jest
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Zapraszam do Polubienia Strony - Filmy/Muzyka/Motywacja/Treningi/Dieta
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
i dożył w zdrowiu do puznej starości,
Napisano Ponad rok temu
Osobiście uważam, że bezpieczna granica to około 6 całych jajek klasy L dziennie.
Najważniejsze to nie łączyć jajek z cukrami prostymi, np. nie jeść słodyczy po jajkach, ani owoców; nie popijać posłodzoną herbatą ani żadnym słodkim napojem - jeśli już to po zjedzeniu jajecznicy można wypić szklankę wody mineralnej lub szklankę niesłodzonej zielonej herbaty liściastej.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Jadłem gotowane na miękko, tylko gotowane.
Napisano Ponad rok temu
Jajka zazwyczaj zjadam w formie jajecznicy bądź sadzonych. Do ugotowanych (bez względu na to czy miękko czy twardo) jeszcze się przekonuje dlatego myślę, że z biegiem czasu wejdą na stałe do mojego menu. Moja dzienna porcja to maksymalnie 4, ale z drugiej strony nigdy nie próbowałem sprawdzać swojego rekordu w tej dyscyplinie .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o jajka, to najzdrowszą postacią są gotowane na miękko, w dalszej kolejności gotowane na twardo, potem smażone (jajecznica) i sadzone.
Aby zwiększyć smakowitość jajek gotowanych można je zjadać z posiekaną na drobno cebulą (może być biała, a może być cebula "czerwona").
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
owoce, to jedne z najzdrowszych źródeł, wegli..
Napisano Ponad rok temu
A ja mam bardzo mało owoców w swojej diecie więc będę musiał wprowadzić ich więcej
Napisano Ponad rok temu
A ja mam bardzo mało owoców w swojej diecie więc będę musiał wprowadzić ich więcej
Jeśli dostarczasz odpowiednich ilości warzyw, to jedzenie dużych ilości owoców nie jest konieczne.
Natomiast co do owoców - staraj się wybierać te kwaśniejsze, dajmy na to ja zamiast pomarańczy wybieram grejpfruty czerwone, a latem zamiast czereśni wybieram wiśnie.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kalorycznymi owocami są również winogrona - z tego co się orientuje to chyba białe dostarczają dużą porcję węgli. Jeżeli ejsteś ciekaw, które produkty podbiją Twój bilans to sprawdź poniższy artykuł:
25 produktów, które dodadzą energii
Napisano Ponad rok temu
A jak rodzaj wegli nie wadzi to suszone daktyle, śliwki rodzynki możesz szamać.
Napisano Ponad rok temu
Co do tego źródła węgli z fruktozy - tak naprawdę to kwestia wielce indywidualna. Dla jednych owoce mogą stanowić zamach na dietę i formę, a dla innych będą zbawienne i najlepszym sposobem na uzupełnienie diety.