Trudny początek prośba w redukcji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcesz schudnąć a więc musisz spożywać mniej kalorii niż wynosi Twoje zapotrzebowanie. Oblicz je za pomocą kalkulatora, który znajdziesz w necie albo na naszej stronie. OD tego co Ci wyjdzie odejmij na początek ok.200-300 kcal i obserwuj czy waga spada. Jeśli nie to obcinaj tak długo kalorie aż waga będzie spadać. Staraj się unikać śmieciowego jedzenia typu chipsy,słodycze, fast foody. Jedz dużo mięsa np. z kurczaka, indyka, podroby, jaja, kasze ryże, owoce, warzywa, ryby itp. Białko 2 g/kg masy ciała, tłuszcze 1-1,5 g a reszta węglowodany. Masz ławeczke i hantle,więc troche ćwiczeń możesz tym wykonać. Przydałby się jeszcze gryf prosty i troche obciążenia. Do tego możesz dorzucić ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała np. pompki, podciąganie, brzuszki itp. Po każdym treningu siłowym (trening siłowy 3-4 razy w tygodniu po ok. 60 min) daj cardio na początek 30 min. Może być bieganie albo rower. Jeśli będziesz się do tego stosował efekty na pewno przyjdą, powodzenia
Napisano Ponad rok temu
O plan treningowy napisz w odpowiednim dziale.
A więc musisz zacząć od obliczenia swojego zapotrzebowania kalorycznego.
Twój cel jest redukcja więc bilans kaloryczny musi być ujemny, przykładowo twoje zapotrzebowanie wynosi 4000 kcal to zaczynasz redukcję od tej puli i stopniowo ucinasz.
Białko podczas redukcji staraj się trzymać 2, 2,5g na kg masy ciała.
Tłuszczy około 1g, a resztę zapotrzebowania dostarczasz z węglowodanów.
Ustal sobie 4-6 posiłków tak jak jest ci wygodniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem zwolennikiem by na śniadanie jesć posiłek białkowo- tłuszczowy. Czyli możesz np. zjeść jajka gotowane, jajecznice z warzywami, albo szejka, w którym znajdzie się mleko kokosowe, odżywka białkowa, olej kokosowy i orzechy. Przed i po treningu głównie węgle+ białko. Czyli np. kasza/ryż+ mięso z kurczaka lun indyka, ryba. Albo szejk owocowy+ odżywka białkowa. Wszystko zależy od kwestii gustu, jest wiele opcji
Napisano Ponad rok temu
Moje śniadanie wygląda bardzo różnie - począwszy od omletów na bazie płatków owsianych z bananami i orzechami, a skończywszy po prostu na kanapkach z kurczakiem i warzywami. Wszytsko zależy od czasu oraz tego co mam w lodówce. Jak dla mnie śniadanie powinno dawać przede wszystkim solidny kop energetyczny i na długi czas zaspokoić uczucie głodu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ