Jaki plan wybrać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam chciałbym zacząć z nowy planem, trenuje około rok, mam 16 lat waga około 75 kilo, próbuje robić mase, diete staram się w miare trzymać. Proszę o ocenę tego planu, czy może po 1 roku ćwiczeń wybrać coś innego niż splitPoniedziałek Klatka + bicepsWtorek Plecy + tricepsŚroda Uda + łydkiCzwartek Barki + brzuch + kapturyPoniedziałek:klata:wyciskanie leżącwyciskanie skos dodatnirozpiętkikrzyżowanie linek wyciągu w staniubiceps:uginanie ramion ze sztangąuginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem z supinacjąuginanie ramio ze sztangą na modlitewnikuWtorekplecy:podciąganie nachwytemwiosłowanie sztangi w opadziemartwy ciągprzyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskimtriceps:wyciskanie francuskieprostowanie ramienia podchwytem na wyciągu stojącwyciskanie francuskie jednorącz sztangielki w siadzieCzwartekUda:przysiadysuwnicawykroki ze sztangąuginanie nóg w leżeniułydki;wspiecia na palce w staniuwypychanie cieżaru na suwnicy palcami nógPiątek:barki + kapturywyciskanie sztangi zaa głowyunoszenie sztangielek bokiempodciąganie sztangi wzdłuż tułowiawyciskanie sztangielekbrzuch:unoszenie nóg w leżeniuskłony w leżeniuunoszenie nóg w podporzeMyśle, że na większe partie 4 serie, a na mniejsze po 3. Mam pytanie jaki zakres potwórzeń stosować i czy dobra jest kolejność ćwiczeń. Ewentualne zmiany,sugestie mile widziane. Pozdrawiam
edit poniedziałek-wtorek- czwartek piątek
Napisano Ponad rok temu
Wyciskanie sztangi nad głowę z klaty,wyciskanie zza głowy bywa kontuzjogenne.
Arnoldki
Unoszenie hantli na boki
Unoszenie hantli na boki w opadzie tułowia
Staż roczny,możesz spróbować splita o ile go dobrze wykorzystasz i prawidłowo przetrenujesz partie.
Zakres serii ok
Powtórzenia 12,10,8,6 lub 12,10,8,8
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam się czy zdąrzysz z regeneracją.
Na mnie osobiście działa lepiej FBW ćwiczyłem na początku Splitem a jak przeszedlem na FBW to efekty byly bardziej zadawalające "Ale urosłeś" Tak więc jezeli zawsze cwiczyles Splitem warto spróbować i FBW a nuż Ci lepiej będzie szło
Użytkownik Szakalek89 edytował ten post Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Duży wzrost a masa mięśniowa
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia dwa razy dziennie
- Ponad rok temu
-
Trening