Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dieta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

bason08
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dieta

Mam Pytanie 

Chciałbym sobie ułożyć diete lecz przy wadze 86 i wzrost okolo 184 cprzy lekkiej nadwadze

Zastanawiam czy ułożyć dięte pod mase miesniowa czy po prostu schudnac oczywiście chciałbym ,żeby przy tym siła urosła :D ? Bo mnie nie widac wcale ,żebym miał gdzieś te 86 Kg

Co robić ?

• 0

Stevvv
  • Użytkownik
  • 3 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Dieta

a ile masz lat i jak często trenujesz? 

• 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
388
Wyśmienita
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Proponowałbym zacząć od treningów obwodowych typu FBW czyli Full Body Workout. Holistyczny charakter tej metody treningowej pozwoli nie tylko na przygotowanie organizmu do nadchodzącej redukcji, ale też przekierować nasz metabolizm w kierunku intensywniejszego funkcjonowania.

Pomimo, że nie będzie to wysiłek stricte ukierunkowany na spadek masy ciała to ruch będzie i tak powodował delikatne odchudzanie i niszczenie tkanki tłuszczowej. Nie tak radykalne, ale od czegoś trzeba zacząć.

Także póki co proponowałbym ćwiczyć w celu utrzymania takowej wagi (kosztem zwiększenia siły, wytrzymałości czy też ogólnej kondycji naszego ciała), a za jakieś 1,5 - 2 miesiące rozpocząłbym już solidną redukcję. Bazuj przede wszystkim na diecie oraz możesz wspomóc swój organizm stackiem witaminowym w celu nasilenia pracy ustroju.

• 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ

bason08
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mam Zamiar spalić niezbędne kilogramy (tłuszcz) a potem nabrać masę mięśniową czy tak to powinno wyglądać ?
  • 0

Mateusz95
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 1958 postów
181
Bardzo Dobra
  • Zainteresowania:Sport !
  • Staż [miesiące]:od września 2013r.
  • Wzrost [cm]:180

Napisano Ponad rok temu

To musisz wyliczyć swoje zapotrzebowanie i jeżeli chcesz zredukować, to ułożyć dietę tak aby bilans kaloryczny był ujemny.

Oczywiście nie obcinaj jakoś drastycznie. Przykładowo jeśli potrzebujesz 3000 kcal to zacznij na początek od 3000 kcal i stopniowo jak waga przestanie spadać to obcinaj po 100kcal, 

z tłuszczy bądź węgli.

Przy redukcji ważne jest też aby dostarczać minimalnie 2g białka na kg masy ciała. 

• 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
388
Wyśmienita
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Oprócz tego sprawdź poniższe linki dotyczące redukcji nadmiernej masy ciała. Z pewnością pomogą w łatwiejszym zrozumieniu wszystkich założeń i zasad jakie panują w tym okresie:

Dieta redukcyjna - najważniejsze informacje

Jak ułożyć dietę redukcyjną?

• 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ