Witam, mam 20 lat, 188 cm wzrostu, waga 90 kg. chciałbym wagowo osiągnąc 100 kg, przy jednoczesnym utrzymaniu wsyportowanej sylwetki, treningi na siłowni mam w poniedziałki, wtorki, czwartki i piątki, do tego w niedziele gram w piłkę nożną + od poniedziałku do piątku pracuje fizycznie. Pytanie mam, mianowicie czy ilość treningów nie jest za duża ? swoją masę, powinienem budować produktami z dużą ilością białka czy węglowodanów ? Pozdrawiam !

Budowa masy a rzeźba
Napisano Ponad rok temu
Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne za pomocą kalkulatora BMR → http://www.fabrykasily.pl/bmr
Dzięki niemu sprawdzisz jakie proporcje składników odżywczych powinieneś stosować aby osiągnąć swoje założenia 
Co do ilości treningów - jeżeli nie odczuwasz zmęczenia i nie spada efektywnosć oraz jakość twojej aktywności fizycznej to możesz bez problemu zostac przy takowej liczbie. Jednak pamiętaj, że odpoczynek jest równie ważny jak i wysiłek  !
 !
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Podobne tematy  

| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
| Trening i biegi czy dam radę się zbudować? | Street Workout i Kalistenika | 
 |   
 | ||
| 9 kg masy mięśniowej w 14 dni | Dieta | 
 |   
 | ||
| Jaka odżywka na przybranie masy.. | Odżywki i Suplementy | 
 |   
 | ||
| Proszę o porade - dobór odżywek na przyrost masy | Odżywki i Suplementy | 
 |   
 | ||
| Co mam zrobić, zeby nabrac masy miesniowej? | Dieta | 
 |   
 | 
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Full Body Workout, sztuki walki, ABCABC czy ABABAB? Full Body Workout, sztuki walki, ABCABC czy ABABAB?- Ponad rok temu 
- 
			 Ćwiczenia na brzuch Ćwiczenia na brzuch- Ponad rok temu 
- 
			 Ćwiczenia Ćwiczenia- Ponad rok temu 
- 
			 Debiut na siłowni po redukcji Debiut na siłowni po redukcji- Ponad rok temu 
- 
			 Plan treningowy dla początkującego Plan treningowy dla początkującego- Ponad rok temu 
- 
			 Okrągłe plecy Okrągłe plecy- Ponad rok temu 
- 
			 Nie wiem jakć ćwiczyć by dobrze wyglądać. Nie wiem jakć ćwiczyć by dobrze wyglądać.- Ponad rok temu 
- 
			 Plan treningowy 4 dniowy. Plan treningowy 4 dniowy.- Ponad rok temu 
- 
			 Trening na masę 4 dniowy Trening na masę 4 dniowy- Ponad rok temu 
- 
			 Reklama Reklama- Ponad rok temu 

Ponad rok temu
 Ponad rok temu