Witam, mam bardzo ważne pytanie dla mnie i możliwe,że dla innych osób mających taki sam problem jak ja którzy chcieli by przytyć a nie mogą,mam 16 lat, wzrostu 182 a ważę 57 kg, na siłownie chodzę około 2 miesięcy a na sobie praktycznie żadnych efektów nie widzę, tylko w podnoszeniu widać rezultaty a na sobie żadnych.
Pomóżcie mi, chce przybierać na masie, chcę rosnąć.
Napisano Ponad rok temu
Jedz tak jakby nie było jutra w skrócie. Zdrowo. I obserwuj swoje ciało, jak się będziesz zalewał to zmniejsz ilość jedzenia.
No chyba, że Ci się chce to sobie możesz całą dietę rozpisać, ale na początek to co napisałem powinno Ci wystarczyć
Napisano Ponad rok temu
Witam, mam bardzo ważne pytanie dla mnie i możliwe,że dla innych osób mających taki sam problem jak ja którzy chcieli by przytyć a nie mogą,mam 16 lat, wzrostu 182 a ważę 57 kg, na siłownie chodzę około 2 miesięcy a na sobie praktycznie żadnych efektów nie widzę, tylko w podnoszeniu widać rezultaty a na sobie żadnych.
Najwazniejsze to obliczenie swojego zapotrzebowania kalorycznego. Dodaj do tego 200-300 kcal i obserwuj swoją wagę oraz ciało. Jeśli waga nie ruszy to znowu dodaj kalorii. Dietę opieraj na pełnowartościowym pożywieniu. Białko trzymaj 2g/ kg masy ciała, tłuszcze ok.1 g a reszta to węgle.
Napisano Ponad rok temu
Skup się aby Twoja dieta odznaczała się nadwyżką kaloryczną. To jedyny skuteczny sposób na zdrowe i prawidłowe przytycie w celu zbudowania masy mięśniowej. W poniższych tekstach będziesz mógł przeczytać czego dotyczy sam proces oraz na co należy zwrócić uwagę w czasie jego trwania.
http://www.fabrykasi...-mase-miesniowa
http://www.fabrykasi...-zbudujesz-masy
http://forum-kultury...est-dla-ciebie/
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Moze to tez wina treningu? Dołóż obciążeń, zmiejsz ilosc powtórzeń. Rób podstawy. Przysiady, wioslowania, martwy ciag itd. ale jestem pewien tak jak koledzy mowia - za malo kcal
I nie daj sobie wmówić, że to niemożliwe !
Napisano Ponad rok temu
Przy nieodpowiedniej kaloryczności jedzenia nawet trening chucka norrisa nie przyniesie efektu bo organizm nie będzie miał fundamentu w postaci składników odżywczych do budowania nowej masy mięśniowej !
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ