Przy wyciskaniu na klatkę zawsze rob mostek.
Pisze to poraz drugi bo mi sie wszystko usunelo (mam nadzieje ze nic nie zapomne). A wiec tak bylem dzisiaj na silowni, jak narazie nic nie czuje ale jutro pewnie poczuje
Jak to wiadomo bylem na silowni wiec teraz mam kolejne pytania.
1. Gdy trenowalem np. nogi/lydki (Wykroki ze sztangielkami i wspiecia na palce ze sztangielka jednonoz mialem problem. Problem polegal na tym ze nie wiedzialem jak mam te cwiczenia wykonac. Z lydkami jeszcze jakos sobie poradzilem ale z tymi wykrokami ze sztangielkami bylo troche gorzej.
Problem polega na tym ze nie wiem jak te cwiczenie wykonywac chodzi mi bardziej o serie i powtorzenia. Wykonywalem cwiczenie tak jak je one pokazane tutaj * [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]* czyli raz jedna raz druga. Problem jest wlasnie jak pisalem wyzej z tymi seriami czyli nie wiem czy robic 24,20,16 aby bylo te 12,10,8 powtorzen na kazda noge, moze robic najpierw 12 powtorzen na lewa noge pozniej odrazu 12 na prawa czy moze najpierw robic 12,10,8 powtorzen na lewa a pozniej 12,10,8 powtorzen na prawa ?
Ten sam problem bede mial z bicepsami gdy bede musial na zmiane unosic hantelki wiec bez odpowiedzi sie nie rusze.
Mialem tez problem z cwiczeniami na (modlitewniku) sama sztanga byla dosyc lekka, gdy dodalem jakies 2,5 kg na obie strony sztangii bylo za ciezko wiec dalem najmniejsza wage czyli jakies 1,25 na obie strony sztangii. Wykonalem 3 serie bo zapomnialem ze mialem zrobic tylko 2
problem jest w tym czy moge uzywac ten sam ciezar ? na te 12,10 powtorzen bo wiekszego ciezaru nie uniose. Moze zastapic ten (Modlitewnik) na jakies inne cwiczenie a jezeli tak to na jakie. (Modlitewnik robilem na biceps). Bo jezeli zostawie se 2 serie na tym modlitewniku to bedzie za malo a jezeli 3 serie to w sam raz (z tym samym ciezarem) a jak pisalem mam 2 serie na mniejsze miesnie wiec chyba nie ma sensu tutaj zmieniac na 3 serie bo wtedy chyba musialbym na wszystkie inne male partie zmieniac na 3 serie.
Moim ostatnim problemem jest lawka, jeden mowi przylegaj do lawki drugi mowi troche podniesc dupe a trzeci rob mostek. Widzialem filmiki ktore mialy pozytywnych wypowiedzi w tym z mostkiem jak i bez wiec kazdy chyba inaczej robi te wyciskanie. Czy lekkie podniesienie srodkowych plecow nie byloby najlepszym rozwiazaniem ? (Watpie ze bede podnosil na klate jak narazie wiecej niz 30 kg wiec czy to ma wgl jakies znaczenie, czy ten caly mostek nie jest na te wieksze ciezary)?
Użytkownik seba8118 edytował ten post Ponad rok temu