Fbw czy split 3,4,5,...dniowy na mase ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak zwykle przysiady. Wyciskanie hantli możesz zamienić na wyciskanie sztangi . Zacznij od małego ciężaru i opanuj technikę a bedzie dobrze
Wielkie sory ale poprawialem przez dluzszy czas moje pytanie i chyba nie zdazyles przeczytac moim innych pytan
Napisano Ponad rok temu
Masz prosty trening na ćwiczeniach wielostawowych i tego sie trzymaj,co tydzień możesz zmieniać ćwiczenia by zaaatakowac kazda część nóg.
Napisano Ponad rok temu
Na prostowniki daj rzymskie krzesło.
Masz prosty trening na ćwiczeniach wielostawowych i tego sie trzymaj,co tydzień możesz zmieniać ćwiczenia by zaaatakowac kazda część nóg.
Czyli w planie ,A, maja byc podciagniecia a w planie B maja byc te " prostowniki grzbietu na ławce rzymskiej" ktore beda sluzyc bardziej na dolna czesc plecow tak ?
Widzialem ze przysiady sa dobre na uda i tylne uda ale czy nie bylo by to dobre rozwiazanie jezeli mialbym przysiady w planie ,A, a inne cwiczenie na nogi w planie ,B, a dokladniej bylo by to cwiczenie na lydki. Czy w wykonywaniu przysiadow lydki tez beda dobrze pracowaly i poprostu miec przysiady w ,A, i ,B, ?`Jezeli dostane odpowiedz na to pytanie to wrzuce swoj caly plan ,A, i ,B do oceny
Użytkownik seba8118 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli w planie A masz przysiady ,to w planie B możesz dać wykroki i wspiecia na palce.
Napisano Ponad rok temu
Dolna część pleców to inaczej prostowniki,tak jak pisałem daj na nie ćwiczenie na rzymskim krześle.
Jesli w planie A masz przysiady ,to w planie B możesz dać wykroki i wspiecia na palce.
Cwiczenia na "rzymskim krześle" jest to cos tego typu ? "[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]" czyli jakby brzuszki ?
Czyli wykroki (moge robic je ze sztangielkami ? no i te spiecia na palce moge robic "Wspięcie na palce ze sztangielką jednonóż" ?
Napisano Ponad rok temu
Wykroki możesz robic z hantelkami lub sztangą.wspiecia jednonóż lub na obydwie nogi.
Napisano Ponad rok temu
Krzesło rzymskie tak to ,tylko że dol pleców ćwiczysz leżąc na brzuchu,sprawdź na youtube jak wygląda dokladnie to ćwiczenie.
Wykroki możesz robic z hantelkami lub sztangą.wspiecia jednonóż lub na obydwie nogi.
Jedyne co znajduje to lawka rzymska nie widzialem czegos takiego jak "krzeslo rzymskie" tym bardziej ze piszesz ze te cwiczenie wykonuje sie lezac na brzuchu. Jedyne co mi wyskakuje to "Prostowanie grzbietu na ławce"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wpisz "ćwiczenie na prostowniki grzbietu na ławce rzymskiej" i na pewno ci wyskoczy.
To ja przeciez ciagle o tych cwiczeniach pisalem ale pisales ze ma to byc jakies "krzeslo" a nie "laweczka"
Dobra to ja teraz wysle swoj plan aby ktos ocenil
Napisano Ponad rok temu
Wpisz "ćwiczenie na prostowniki grzbietu na ławce rzymskiej" i na pewno ci wyskoczy.
Tak wyglada moj plan, wszystko co pisales to zmienilem w planie A wiec chyba teraz trzeba tylko poprawic plan B jezeli sa wgl jakies poprawy.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze można byc unoszenie hantli w przód zamienić,na unoszenie hantli na boki.
Reszta planu jak dla mnie ok.
Napisano Ponad rok temu
Skoro w planie A wyciskanie sztangi robisz płasko,to w planie B wyciskanie hantli daj na skosie dodatnim.
Jeszcze można byc unoszenie hantli w przód zamienić,na unoszenie hantli na boki.
Reszta planu jak dla mnie ok.
Dobra te cwiczenia ktore pisales juz powymienialem, mam tylko duza prosbe, jest moze jakas mozliwosc abys mi pomogl z tym ile mam miec serii i ile powtorzen na kazdy miesien ? nie mam lenia w d.... poprostu jak czytalem to kazdy ma innaczej te serie i ilosc powtorzen wiec tego nie ogarniam a nie chce uszkodzic lub przedtrenowac miesni nawet na pierwszym treningu.
Napisano Ponad rok temu
Zakres powtórzeń 12,10,8,8 lub 12,10,8,6.
Napisano Ponad rok temu
proponuje 4 serie na duże partie ,3serie na małe partie.
Zakres powtórzeń 12,10,8,8 lub 12,10,8,6.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jest dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Podciaganie rob kazda serie na maxa.
Jesli w ostatniej serii nie zrobisz 6 ,to możesz zrobic ile dasz rade np4-5. A z czasem dojdziesz do 6 .
Napisano Ponad rok temu
Zaczynasz od ciężaru ktorym zrobisz 12 powtórzeń .zmniejszasz ilość powtórzeń i dokladasz ciężaru itd np 12-60 kg,10-65 kg.
Podciaganie rob kazda serie na maxa.
Jesli w ostatniej serii nie zrobisz 6 ,to możesz zrobic ile dasz rade np4-5. A z czasem dojdziesz do 6 .
Napisano Ponad rok temu
Robisz wyciskanie na klatkę
Zaczynasz od 12 powtórzeń ciężarem 50 kg,po skończonej serii
Dokladasz 5 kilo i robisz 10 powtórzeń,kończysz serie dokladasz kolejne 5 kilo i robisz 8 powtórzeń. Czyli przykładowo 1 serie -12 pow-50 kg.2 seria 10 pow-55 kg.3 seria -8pow-60 kg
Prościej juz nie potrafię wytłumaczyć.
Na początek niema co przesadzac z treningiem wiec bedzie ok.
Twój kolega jak najbardziej może trenować tym planem.
I skoro masz 3 serie ,wiec zakres powtórzeń bedzie 12,10,8.