Mam problem ze spuszczeniem z wagi. Mam 18 lat, waga mi się waha między 70 kg a 75 kg. Moje doświadczenie jest chyba mizerne, a sytuacja finansowa nie za bardzo pozwala mi na korzystanie z siłowni i pozostałych płatnych usług, a do najbliższej mam długi dojazd, a nie zawsze mam czas. Głównie zależy mi na pomocy w rozłożeniu jakichś treningów aerobowych wraz z dietą. Mam dosyć potężną budowę i siłe, a mięśni chyba też nie zabraknie, lecz właśnie wygląd. Z różnych kalkulatorów internetowych wynika, że mam za dużo tłuszczu. Nie mam problemów z żadnymi ćwiczeniami (tymi jakie znam), a raczej tylko z nim. Także prosiłbym o jakąkolwiek pomoc gdyż nie wiem co mógłbym zrobić.
Dieta redukcyjna.
Napisano Ponad rok temu
Chce się pozbyć kilku kg, ok. A więc najważniejsza będzie dieta redukcyjna. Na początek oblicz za pomocą jakiegoś kalkulatora swoje zapotrzebowanie kaloryczne i od tego co Ci wyjdzie odejmij ok. 200 kcal. Obserwuj swoją wagę jakiś czas i jeśli będzie spadać to nic nie zmieniaj a jeśli nie ruszy to znowu odejmij trochę kalorii. Oczywiście swoją dietę w miarę możliwości opieraj na pełno wartościowych produktach. Trening cardio przyśpieszy spalanie tkanki tłuszczowej. Możesz go wykonywać 3-4 razy w tygodniu.
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj o samej redukcji w poniższych tekstach by wiedzieć od czego zacząć:
http://www.fabrykasi...a-jak-ja-ulozyc
http://www.fabrykasi...sze-informacje
Co więcej skorzystaj z gotowych przepisów na naszym portalu jeżeli nie masz pomysłów jak zacząć rewolucję w swojej kuchni Każde z dań posiada podane wartości odżywcze więc bez problemu dostosujesz je do swojego bilansu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ