Witam, mam dosyć duży tyłek jak na swoje gabaryty i bardzo mi się to nie podoba, raczej nie jest od spowodowany moją otyłością dlatego, że gdy go spinam to jest cały twardy, jest jakaś opcja żeby go zredukować ?
1 rok ćwiczę zapasy
16 lat
76 kg
179 cm
Odstający tyłek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na zmniejszenie pośladków najlepsze będzie bieganie i jazda na rowerze z unoszeniem pośladków co jakiś czas.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Oprócz tych dwóch aktywności polecam jeszcze pływanie, które bardzo szybko ujędrni i wyszczupli Twoje ciało.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja bym podszedł do tego problemu z innej strony , gdyż odstający tyłek (pośladki) moga być wyznacznikiem wady postawy.
Hiperlordoza jest to wada postawy w której właśnie widoczne są odstające pośladki bądź odstający brzuch.
Moje podejscie jest czysto medyczne , z własnego serca radziłbym się umówić do lekarza i to sprawdzić.
Warto dodać , że są to tylko i wyłącznie moje domysły bo tak może być ale nie musi.
Odnośnie ćwiczeń to już nie ma co doradzić bo wyżej jest fajnie i ładnie napisane od siebie mogę doradzić tylko trening HIT.
" Jesteś na tyle dobry , na ile dobry jest Twój najsłabszy punkt ."
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Ja bym podszedł do tego problemu z innej strony , gdyż odstający tyłek (pośladki) moga być wyznacznikiem wady postawy.
Hiperlordoza jest to wada postawy w której właśnie widoczne są odstające pośladki bądź odstający brzuch.
Moje podejscie jest czysto medyczne , z własnego serca radziłbym się umówić do lekarza i to sprawdzić.
Warto dodać , że są to tylko i wyłącznie moje domysły bo tak może być ale nie musi.
Odnośnie ćwiczeń to już nie ma co doradzić bo wyżej jest fajnie i ładnie napisane od siebie mogę doradzić tylko trening HIT.
Co do wad postawy to zgodzę się - właśnie przodujący brzuch i odstający tyłek mogą świadczyć o wspominanych na łamach tego portalu plecach wklęsłych. Pod tym linkiem będziesz mógł sprawdzić czym tak naprawdę jest ta wada.
http://www.fabrykasi...awy-wady-plecow
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ