Trenuję całe ciało
Moje treningi nazwe "przejściowymi " gdyż mieszałem kalistenike z siłownią.
Miałem "3" rodzaje treningów gdzie uczestniczył plecy ( zależnie od czasu robiłem dany trening raz pełna siłownia raz mix)
1.
Kalisteniczny ; pompki (wszystkie rodzaje : wąskie , szerokie , spartańskie , na hantlach , podwyższeniu itp...) i podciągania
2. Mieszanka siłownii i lekko kalisteniki.
ćwiczenia podczas takiego treningu : ściąganie drążka do karku , podciąganie , wiosłowanie sztangielką ,przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskim , pompki
3. siłownia :
ściąganie drążka do karku , wiosłowanie sztangielką , przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskim ,
plecy robiłem z barami , a stosowałem ćwiczenia na barki które też angażowały plecy w pewien sposób .. a więc do tych 3 ćwczeń dochodzą ; wznosy hantli bokiem , żołnierskie wyciskanie , wyciskanie hantli (lub sztangi ) siedząc
Martwego ciągu nie robiłem ponieważ odczuwam bóle w odcinku lędźwiowym , wtedy moje doświadczenie nie dawało mi wiedzy czy mogę robić czy nie mogę robić martwego ciągu .
Teraz wiem , że mógłbym zaczynać z martwym.
Po treningu odczuwam zakwasy w okolicach łopatkach
Przez następne 2 dni jeszcze pobolewają ; mięśnie czworoboczne i równoległoboczny.
No i codziennie w lędźwiach czuję "leciutki ból" bardzko rzadko powoduję to dyskomfort.Ale codziennie czuję , że coś tam pobolewa lub naciska (nie przeszkadza już teraz)