Mam problem dotyczący okrągłych pleców i pływania.
Mam lekko okrągłe plecy ( i coś nie tak z lędźwiami i pierwszymi kostkami mięśni brzucha (nie rosną w przeciwnie do tych powyżej..)
Pytanie jest takie :
Czy pływanie nie pogorszy moich problemów?

Napisano Ponad rok temu
Mam problem dotyczący okrągłych pleców i pływania.
Mam lekko okrągłe plecy ( i coś nie tak z lędźwiami i pierwszymi kostkami mięśni brzucha (nie rosną w przeciwnie do tych powyżej..)
Pytanie jest takie :
Czy pływanie nie pogorszy moich problemów?
" Jesteś na tyle dobry , na ile dobry jest Twój najsłabszy punkt ."
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem , że pływanie na plecach jest zabronione jeśli ma się okrągłę plecy , dlatego nie wiem co robić ;<
Prześwietlenia nie robiłem.
Lekarz nie pokierował mnie w żaden sposób niestety , jedyne co to do specjalisty , bo taki zwykły to nic.
Użytkownik 58podejscie edytował ten post Ponad rok temu
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Umiem każdym stylem 
Tylko po prostu nie wiem bo powiem szczerze nie chce pogłebić wady , a na spotkanie ze specjalistą miesiącami jeszcze trzeba czekać..
A z doświadczenia możesz coś doradzić , by nie pogłebiać lub najlepiej zmniejszyć wadę ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuję całe ciało
Moje treningi nazwe "przejściowymi " gdyż mieszałem kalistenike z siłownią.
Miałem "3" rodzaje treningów gdzie uczestniczył plecy ( zależnie od czasu robiłem dany trening raz pełna siłownia raz mix)
1.
Kalisteniczny ; pompki (wszystkie rodzaje : wąskie , szerokie , spartańskie , na hantlach , podwyższeniu itp...) i podciągania
2. Mieszanka siłownii i lekko kalisteniki.
ćwiczenia podczas takiego treningu : ściąganie drążka do karku , podciąganie , wiosłowanie sztangielką ,przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskim , pompki
3. siłownia :
ściąganie drążka do karku , wiosłowanie sztangielką , przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskim ,
plecy robiłem z barami , a stosowałem ćwiczenia na barki które też angażowały plecy w pewien sposób .. a więc do tych 3 ćwczeń dochodzą ; wznosy hantli bokiem , żołnierskie wyciskanie , wyciskanie hantli (lub sztangi ) siedząc
Martwego ciągu nie robiłem ponieważ odczuwam bóle w odcinku lędźwiowym , wtedy moje doświadczenie nie dawało mi wiedzy czy mogę robić czy nie mogę robić martwego ciągu .
Teraz wiem , że mógłbym zaczynać z martwym.
Po treningu odczuwam zakwasy w okolicach łopatkach
Przez następne 2 dni jeszcze pobolewają ; mięśnie czworoboczne i równoległoboczny.
No i codziennie w lędźwiach czuję "leciutki ból" bardzko rzadko powoduję to dyskomfort.Ale codziennie czuję , że coś tam pobolewa lub naciska (nie przeszkadza już teraz)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No okej , spróbuję , dzięki
Napisano Ponad rok temu
Odsyłam do tego tekstu aby sprawdzić informację na temat wad postawy. Co więcej, bardzo dobrą pozycją do ćwiczeń korekcyjnych jest "Atlas ćwiczeń korekcyjnych" S. Owczarka. Naprawdę pokaźna porcja wiedzy i ćwiczeń opatrzonych bardzo dobrym opisem jak i zdjęciami 
http://www.fabrykasi...awy-wady-plecow
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ

| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
|   Plecy. | Galerie zdjęć | 
 |   
 | ||
| Ćwiczenia na plecy. Martwy ciąg | Porady Trenerów | 
 |   
 | ||
| Plecy Plecy | Filmy | 
 |   
 | ||
| PLECY ! | Rozmowy nie na temat | 
 |   
 | ||
| Plecy - trening siły, nachwyt? podchwyt? chwyt neutralny? | Trening dla zaawansowanych | 
 |   
 | 
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu