Witam, mam 18 lat, 170cm i ważę 77kg, jestem endomorfikiem. Nie jestem raczej jakoś mocno zalany a wręcz widać "czteropak" ale mam w planach zejść kilka kg aby więcej mięska się pokazało ;> Więc przejdźmy do diety. Ćwiczę 3 razy w tygodniu siłowo. i raz w tygodniu : basen, bieganie :>
Białko 2,2g/kg.m.
Węglowodany 2,75g/kg.m.
Tłuszcze 0,8g/kg.m.
całkowity bilans kaloryczny 2100 (byłem na 2200 i zaczynała waga powoli stawać w miejscu)
W diecie wykluczyłem : mleko, słodycze, alkohol,maślanki,soki sklepowe, kefiry, smażone produkty,oleje, chleb, makarony, masła,majonezy, przetwory mięsne takie jak kiełbasy i różne szynki,zupy, budynie, galaretki,fast foody i sery żółte i pleśniowe.
Na 1 śniadanie spożywam owsiankę z makiem, jogurtem naturalnym, owocami i słonecznikiem łuskanym
na 2 i 3 posiłek jem ryż/kaszę/(mam zamiar wrzucić ziemniaka raz na jakiś czas) z mięsem i warzywami
4 posiłek jako obiad i posiłek przed treningowy : często jakaś ryba/kurczak kasza/ryż, warzywa jogurt naturalny i owoc (jeśli dzień treningowy)
po treningu zawsze piję białeczko a na ostatni posiłek jem trochę kaszy z jakąś rybą, twaróg z jogurtem naturalnym lub jakieś mięsko.
1.400 kcal, 2 300kcal 3 300kcal 4.600-700 kcal 5. białko 100kcal(w dzien treningowy tylko) 6.400-200
posiłki są co 3 godziny i ostatni co 4 (ponieważ trening)
Dodatkowo mogę wspomnieć, że piję dużo wody, herbat (zielona, czerwona i czasem czarna), kawę zwykłą i zbożową (raz na jakiś czas)
Użytkownik Ogórek edytował ten post Ponad rok temu