Skocz do zawartości


Zdjęcie

Makaron. Makrosy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

cynek89
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1229 postów
  • Pomógł: 0
59
Dobra
  • Lokalizacja:Płock
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wzrost [cm]:175

Napisano Rok temu

Makaron. Makrosy

Czy to mozliwe zeby ten makaron mial takie wartosci jak napisano na opakowaniu ?


Użytkownik Abetalipoproteinemia edytował ten post 5 miesięcy temu

  • 0
Jedyną Przegraną Jest Rezygnacja, Wszystko Inne Jest Krokiem Naprzód

Marynarz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
  • Pomógł: 2
83
Dobra
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wzrost [cm]:170
  • Biceps [cm] :40
  • Klatka piersiowa [cm]:110
  • Pas [cm]:90
  • Wyciskanie [kg]:110
  • Waga [kg]:78

Napisano Rok temu

Re: Makaron. Makrosy
Mozliwe, to sa wartosci produktu suchego.
  • 0
Dołączona grafika

Haroldek48
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 3644 postów
  • Pomógł: 101
362
Wyśmienita
  • Lokalizacja:Dabrowa Gornicza
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wielki Mistrz, Iron Guru Vince, Gironda, Wyznaczył droge Która zamierzam, iść..
    nikt nie mówił że będzie Łatwo!!
  • Staż [miesiące]:Od 2000 roku
  • Wzrost [cm]:175
  • Biceps [cm] :48
  • Klatka piersiowa [cm]:128
  • Pas [cm]:84
  • Udo [cm]:67
  • Przysiad [kg]:170 x 2
  • Wyciskanie [kg]:140x2/ 120x 6/
  • Martwy ciąg [kg]:220x 3 / 240kg x1
  • Waga [kg]:86

Napisano Rok temu

Re: Makaron. Makrosy
Coś mało wegli jak na 100g makaronu..
napisz jeszcze co ten makaronu zawiera, w swoim składzie, ale nie odzywczym tylko, sklad produktów jakie użyto to produkcij bo jeśli np 80-90% to mąka to niema opcij by było tam, tylko 25g wegli..
  • 0

cynek89
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1229 postów
  • Pomógł: 0
59
Dobra
  • Lokalizacja:Płock
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wzrost [cm]:175

Napisano Rok temu

Re: Makaron. Makrosy

Marynarz nie suchego tylko po ugotowaniu ;p to sa wartosci w 100g ale juz ugotowanego makaronu... ;p


  • 0
Jedyną Przegraną Jest Rezygnacja, Wszystko Inne Jest Krokiem Naprzód

martusia

martusia
  • Zabanowany(a)
  • Pip
  • 13 postów
  • Pomógł: 0

Napisano 9 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

A co to dokładnie za makaron? Jaki rodzaj? Ja ostatnio jestem zafascynowana makaronem orkiszowym. Ostatnio robiłam tuńczyka z makaronem orkiszowym. Jest on doskonałym źródłem błonnika, witamin z grupy B, PP oraz cynku, potasu, wapnia i żelaza. Wystarczyło jedynie przygotować makron, tuńczyka i natkę pietruszki. Wszystko wymieszać i gotowe. Obiad smaczny i zdrowy. Nadaje się do spożywania podczas diety, którą staram się trzymać. Wspomagam sie spalaczem tłuszczu www.trizer.pl z którym łatwiej mi trzymać dietę. Po takim obiedzie jestem syta i moje podniebienie jest też zadowolone.



Rafino
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 9 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja jakoś mimo wszystko staram się unikać makaronu


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 3503 postów
  • Pomógł: 130
260
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:5 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:80
  • Wyciskanie [kg]:65
  • Martwy ciąg [kg]:75
  • Waga [kg]:63

Napisano 9 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja jakoś mimo wszystko staram się unikać makaronu

Ja od czasu do czasu bardzo lubię zjeść pełnoziarniste penne bądź spaghetti. Niestety, ale zwykły makaron poleciał już u mnie dawno w zapomnienie. Przecież nie możemy bazować tylko na kaszy i ryżu.


  • 0

Amazin
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 9 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja z kolei bardzo llubię makaron i nie mogę go sobie odmówić, za to zrezygnowałem z ziemniaków 


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 3503 postów
  • Pomógł: 130
260
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:5 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:80
  • Wyciskanie [kg]:65
  • Martwy ciąg [kg]:75
  • Waga [kg]:63

Napisano 9 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja z kolei bardzo llubię makaron i nie mogę go sobie odmówić, za to zrezygnowałem z ziemniaków 

 

Mam dokładnie tak samo. O wiele bardziej wolę zjeść pastę aniżeli ziemniaki, które dla mnie są zbyt ciężkostrawne i po prostu miałkie w smaku. Zamiast nich od czasu do czasu kupuję bataty, których słodki smak bardziej do mnie trafia.


  • 0

Dobar
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:piłka nożna, siłownia, boks
  • Staż [miesiące]:12
  • Wzrost [cm]:189
  • Biceps [cm] :37

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Tylko niestety makaron też nie jest taki zdrowy i tuczy 


  • 0

RychuP
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 527 postów
  • Pomógł: 29
91
Dobra
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Tylko niestety makaron też nie jest taki zdrowy i tuczy 

Wszystkie węglowodany zjadane w nadmiarze mogą utuczyć, w szczególności węgle proste, np. sacharoza, fruktoza, syrop glukozowo-fruktozowy.

Co do makaronu - typowy makaron razowy żytni/orkiszowy zawiera od 74 do 79 g węglowodanów w 100 g produktu.

 

Jest więc czymś mało prawdopodobnym aby jakiś makaron zawierał 25 % (25 g) węglowodanów w 100 g produktu.

Osobiście takiego makaronu bym nie kupował.

 

Makaron może nie jest najlepszym źródłem węglowodanów ale nie jest też wcale najgorszym.

Dobry makaron razowy żytni z mąki typ 1850 graham, lub razowy orkiszowy z mąki typ 1850 graham jest dość dobrym źródłem węglowodanów chociaż nie dorównuje on kaszy gryczanej lub jaglanej.

 

Jako źródła węglowodanów polecić mogę: kaszę gryczaną/jaglaną/jęczmienną, ryż brązowy/ryż basmati/ryż dziki/ryż biały, makaron razowy (orkiszowy lub żytni), ziemniaki, bataty, płatki owsiane górskie niebłyskawiczne, pieczywo (najlepiej z własnego wypieku), w mniejszym stopniu większość warzyw i niektóre owoce.


  • 0

Jeśli Ci pomogłem swoją wypowiedzią (postem), to kliknij "strzałkę w górę na zielonym tle" przy mojej wypowiedzi, która okazała się pomocna.

Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.


Stefano11t
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja jem makaron ale tylko ciemny 


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 3503 postów
  • Pomógł: 130
260
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:5 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:80
  • Wyciskanie [kg]:65
  • Martwy ciąg [kg]:75
  • Waga [kg]:63

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ostatnio bardzo eksperymentuje z kaszami - tutaj musze polecić pyszny pęczak, kaszę owsianą (<3), bulgur, białą kaszę gryczaną (uwaga bo łatwo ulega rozgotowaniu) oraz kaszę orkiszową (choć jest troszkę za drobna jak dla mnie). Niedawno w biedronce były mieszanki kasz (np. pęczak+bulgur+soczewica), warto zainteresować się bo zawsze to jakieś urozmaicenie dla diety :).


  • 0

Marko33
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja bez makaronu nie mógłbym żyć ale i tak staram się jeść tylko te zdrowsze 


  • 0

 


Staffo
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja też makaron  uzywam do wielu potraw 


  • 0

Szupon
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja uwielbiam chociaż wiem że jest nie do końca zdrowy 


  • 0

Salia
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Makarony są pyszne ale nie koniecznie nie zdrowe.... 


  • 0

Rytan
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano 8 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Ja coraz częściej zastępuję makaron kaszą 


  • 0

Radek09
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:podróże, sport, zdrowe odżywianie
  • Staż [miesiące]:25
  • Wzrost [cm]:190
  • Waga [kg]:90

Napisano 7 miesięcy temu

Re: Makaron. Makrosy

Producent nie może wprowadzać konsumenta w błąd.


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017